God 3G smartphone fra HTC

Pæn 3G-­telefon med mange funktioner, men uden at være hverken prangende eller nyskabende.

God 3G smartphone fra HTC

Har man været fan af smartphones, baseret på Windows Mobile styresystemet, og samtidig ønsket den høje hastighed fra 3G-netværket, har der indtil for nylig kun været ganske få modeller på markedet.

HTC MTeoR – også kendt under det mere mundrette navn Qtek 8600 – giver håb for fremtiden. Telefonen er således udstyret med både Windows Mobile for Smartphone 5 styresystemet på dansk og 3G / GPRS dataadgang.

Designet er det traditionelle candybar-layout med tasterne fordelt nedenfor, et joystick i midten og enkelte dedikerede knapper til browser, e-mail og lignende.

I venstre side er der en vippekontakt til at scrolle i dokumenter eller websider, og på højre side giver to knapper adgang til henholdsvis stemmenoter eller kameraet.

Denne forfatter ramte dog konsekvent stemmenote-knappen under den generelle betjening af telefonen, hvorfor denne hurtigt blev omstillet til at gøre ingenting.

Skærmen på 2,2" er klar, lysstærk og har en flot opløsning på 320×240. En ulempe ved den store skærm er, at den let ridses efter et kort ophold i lommen sammen med en elskovssyg bilnøgle. En god skærmbeskytter er derfor et must, hvis skærmen skal holde sin skinnende overflade.

Samlekvaliteten af HTC MTeoR er fin med indfarvet alufront og alu-bag­panel. Telefonen giver ingen bekymrende knirkelyde, når den vrides og vendes.

Tasterne kræver dog nogen tilvænning, men her er smag og behag ganske givet forskellig. Joysticket er rimelig let at betjene, men vi oplevede hurtigt, at gummiknoppen faldt af. Den var dog til at sætte fast igen, men det er et problem, som vi også er stødt på ved tidligere HTC-producerede telefoner.

HTC skal dog have ros for at holde fast i et standard mini-USB-stik til forbindelsen mellem computeren og MTeoR, og for at placere adgangen til microSD-kortet på ydersiden af telefonen og ikke bag klappen sammen med batteriet.

Rimeligt kamera

Kameraet er på 1,3 megapixel og ­rimeligt, uden at det fremkalder jubel­scener. Af en eller anden grund har vi stadig til gode at se kameraer med god opløsning på Windows Mobile-telefoner.

Livsnerven for en smartphone er dataforbindelsen. 3G, EDGE og GPRS fungerede fint. Fordelen er helt klart muligheden for at synkronisere sin telefon op imod en Microsoft Exchange-server og dermed få de seneste e-mails, kalenderændringer og lignende. Telefonen understøtter også push-mail, så du modtager e-mail i samme øjeblik, den ankommer på serveren.

Andre forbindelser til omverdenen foregår via Bluetooth eller infrarød. HTC MTeoR er nemlig desværre uden Wi-Fi, hvilket er et klart minus i forhold til prisen på omkring 3.700 kroner. Netop trådløst netværk er efterhånden et standardkrav til avancerede smartphones, og for eksempel Sony Ericsson P990, HTC s620 og de fleste nyere Nokia-modeller har det allerede indbygget.

Batteriet holder i cirka to dage, hvilket er standard for de fleste telefoner af denne type.

Alt i alt er MTeoR en flot og brugbar telefon, men den byder som sådan ikke på nogen nytænkning. Samtidig savner vi indbygget Wi-Fi, specielt til prisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere