Det bedste fra CES 2007

Verdens største messe for forbrugerelektronik er netop blevet afholdt i Las Vegas. Traditionen tro bød CES på mange nye produkter. PC World præsenterer her overblikket over de vigtigste ting fra CES 2007.

Den store amerikanske CES-messe er interessant, fordi den kombinerer nyheder inden for hele den forbrugerelektroniske verden.

2007 var ikke nogen undtagelse og bød både på den obligatoriske mit-tv-er-større-end-dit lancering fra Sharp, der kunne stille med et 108 tommer LCD-tv. Det var dog Apple, som ryddede forsiderne med sin lanceringen af den længe ventede iPhone.

LG kunne samtidig annoncere deres hybride afspiller, som både afspiller HD-DVD og Blu-Ray. Til glæde for forbrugerne, men nok ikke i filmbranchen hvor flere formater sandsynligvis betyder flere genkøb – tænk bare på alle dem, der har købt dvd-film, som de allerede havde på VHS.

Evolution, ikke revolution

Flere af de store udenlandske hjemmesider har dækket CES intensivt. Specielt Anandtech.com har flere større artikler om de nye produkter. Deres generelle indtryk var, at CES anno 2007 var udtryk for den gradvise evolution, ikke den nyskabende revolution.

På PC-siden fremhæver Anandtech dog, at vi snart igen skal vænne os til en ny type strømstik med otte ben. Det er nødvendigt for at køre AMD's (tidligere ATI) nye R600 grafikchip. Vi havde ellers lige vænnet os til de 6-benede PCIexpress stik, som alle kraftigere grafikkort benytter - GeForce 8800GTX kræver endda to af dem.

Et par DirectX10 spil til netop GeForce 8800GTX under Windows Vista blev også fremvist på CES, men her var der ikke meget nyt. Det skulle da lige være, at nVidia stadig ikke har udgivet en Vista-driver til deres 8800GTX topmodel, hvorfor undertegnede er tvunget til at holde januar spilfri. Forhåbentlig er den klar inden Vista-lanceringen om 13 dage.

Personligt er vi på PC World begyndt at spare sammen til Sharp og Westingshouses 56 tommer Quad Full HD (QFHD), der med en opløsning på 3.840 x 2.160 pixels svarer til cirka 8,2 megapixel. Med en pris på 50.000 dollar eller omkring 290.000 danske kroner er der nok desværre lang vej endnu. Du kan se billeder af tv'et her.

Telefoner, telefoner og flere telefoner

Flere reportager på CES 2007 fremhævede ikke mindst telefonerne. iPhone er der skrevet nok om, så den vil vi på PC World lade ligge, indtil der faktisk findes et produkt.

Nokia N95, som vi skrev om i september, blev således også vist frem. Den kommer sandsynligvis i butikkerne i første kvartal 2007 og må derfor være lige om hjørnet. En anden telefon er Nokias N76, som man venligt kan betegne som havende en svag lighed med Motorolas RAZR.

Vil du læse mere fra CES kan vi anbefale PCWorld.coms dækning her, Anandtech her, Anandtech igen her med fokus på nye motherboards og ikke mindst CNET's videogennemgang af gode produkter fra CES.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere