Torsdagstippet: Sådan afliver du Yahoo! Toolbar

Yahoo Toolbar er berygtet for at være nærmest umulig at slippe af med, når først den ligger i din browser. Men vi gør alligevel et forsøg.

Det er omtrent lige så let at få Yahoo! Toolbar som at pådrage sig en forårssnue.

Mange hard- og softwareproducenter pusher nemlig værktøjslinjen så heftigt, at den er fast ingrediens, hvis du vælger "fuld installation" af alt fra printere til sharewareprogrammer.

Så ligger den ellers bare dér øverst i Internet Explorer som en dum, død torsk. Hvilket efterhånden irriterer så mange, at du får næsten lige så talrige hits i Google ved at søge på "remove yahoo toolbar", som hvis du søger detaljer om Britney Spears’ dysfunktionelle privatliv (og hårpragt).

Du kan naturligvis forsøge at afinstallere Yahoo! Toolbar med Windows’ almindelige Fjern programmer-funktion, som du finder i kontrolpanelet. Men desværre giver det ofte blot en lang næse - og hvad gør man så?

Læg ud med at lukke samtlige Internet Explorer-vinduer på nær et enkelt. I det klikker du på Yahoo! Toolbars Toolbar-settings-menu – det ligner en lille blyant – og vælger Uninstall. Genstart computeren. Nu er Yahoo! Toolbar forhåbentlig væk.

Hvis ikke dét virker, så gå ind i Internet Explorers Funktioner-menu og vælg Administrer tilføjelsesprogrammer (i Internet Explorer 7 skal du yderligere vælge Aktiver eller deaktiver tilføjelsesprogrammer).

Herefter markerer du Yahoo! Toolbar, klikker på Deaktiver og herefter på OK.

Hermed sletter du ganske vist ikke Yahoo! Toolbar fra computeren, men det spiller ingen rolle. For den fylder stort set intet på din harddisk, starter ikke automatisk, og du slipper for at se på den, hver gang du går på nettet.

Hvis alt andet mod forventning glipper, kan du bruge googlesøgningen "unregister yahoo toolbar". Så finder du hurtigt en kort vejledning i, hvordan du sletter programmet fuldstændig i registreringsdatabasen.

Dette er dog en løsning, utrænede Windows-brugere skal passe en smule på med at anvende, da der hurtigt kan komme mere rav i registreringsdatabasen, end godt er. So let's be careful out there!
IT-JOB

Centrica Energy Trading A/S

Commodities Trading Analyst

Sentia Denmark A/S

Modern Workplace Engineer

2operate A/S

Softwareingeniør

Danmarks Meteorologiske Institut

IT-projektledere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere