Torsdagstippet: Sådan får du internet på ferien

Skal du på ferie eller blot en smuttur til udlandet, så kan det være svært at undvære sine mails, lidt nyheder, en smule Messenger og måske muligheden for at sende et billede eller to hjem.

I takt med at stadigt flere telefoner får trådløst netværk, og at bærbare computere bliver stadigt mindre, så er det fristende at tage dem med på ferien.

Ikke fordi det er fedt at sidde foran pølen med sin computer, men fordi det er suverænt at kunne stå på campingpladsen i Frankrig, i New York eller på sit hotel i Budapest og hurtigt danne sig et overblik over museer, vandland, busruter, vejarbejde eller overnatningsmuligheder i nærheden. Kort sagt, alle de internettjenester som vi for længst har vænnet os til hjemme foran skrivebordet.

Men vælger du at tage mobilen eller den bærbare pc med på ferie, så er der lige det med forbindelsen. Vi giver dig her forskellige løsninger til tre forskellige feriesituationer.

1. Læse mails i Danmark

Har du kun behov for at læse mails og måske surfe lidt nyheder eller vejrudsigter, så kan det sandsynligvis bedst betale sig at bruge den eksisterende dataforbindelse i form af GPRS, EDGE eller 3G i din telefon.

Priserne svinger alt efter selskab mellem 4 og 13 kroner pr. megabyte, så der skal ikke surfes meget. Men her er det jo nyttigt at bruge PC Worlds tip til de bedste danske mobile internetsider.

2. Fuld internetadgang i Danmark

Er du til mere end blot lidt mail-læsning i sommerhuset, så bliver normale dataforbindelser hurtigt rigtig dyre. Således vil et almindeligt billede på 2,5 megabyte alene koste 25 kroner at modtage med for eksempel det Telia-abonnement, som vi benytter os af på PC Worlds redaktion.

Løsningen er her et fornuftigt dataabonnement fra for eksempel 3, TDC eller den nye spiller Nordisk Mobiltelefoni. Fordelen ved de pakker, er at du har praktisk talt fri trafik, og derfor ikke skal tænke på hvor meget data du sender.

Adgangsbilletten er her et 3G modem og en månedlig pris, som starter omkring 249 til 299 kroner pr. måned. Skal du ikke bruge det hele året, har Nordisk Mobiltelefon et særligt fritidsabonnement, hvor du kun betaler for de uger, du faktisk bruger forbindelsen.

Har du ikke behov for at være online uanset tid og sted, så er der en del trådløse hotspots rundt omkring i landet. Her kan du koble dig til enten gratis eller mod betaling. Du kan finde en oversigt over det nærmeste hotspot på OpenWifi.dk eller på hotspotcamping.dk, hvis du er camping

3. Internet i udlandet

Adgang til internettet i udlandet via din medbragte mobil kan være frygteligt fristende. Men svaret kan opsummeres i et rungende: lad være! For prisen er typisk på op til 100 kroner pr. megabyte, og så koster det jo hurtigt 250 kroner, for et almindeligt uskyldigt billede. Er du samtidig så uheldig, at din pc henter automatiske opdateringer, mens du er online. Ja, så kan det hurtigt være billigere at sende den med taxa til Danmark for at få den opdateret.

Løsningen i udlandet er derfor at finde et sted, hvor der er trådløs adgang til internettet. En oplagt måde er med en WiFi-sniffer, som kan købes for et par hundrede kroner. Med et enkelt tryk på knappen viser den lille dims, om der er netværk i nærheden. Med lidt forberedelse kan du desuden på sider som wififreespot.com eller free-hotspot.com finde gratis hotspots i nærheden, mens firmaer som t-mobile og andre ofte giver adgang ved de større hoteller.

Husk at et åbent hotspot, kan være en sikkerhedsrisiko, hvor al din trafik gennem det trådløse netværk gemmes til senere analyse. Det er derfor næppe en god ide at bruge netbank, hvis du sidder på en forbindelse af tvivlsom oprindelse.

Du kan dog forbedre sikkerheden lidt ved at bruge et smart lille program, kaldet iPig. Det kan du hente her hos PC World.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere