24 tommers multimonitor fra Dell

Når det kommer til monitorer, er vi på PC World ikke i tvivl om, at stort er godt, men større er bedre. Derfor kan vi ikke komme uden om en test af Dells nyeste 24 tommer skærm med full-HD opløsning.

24 tommers multimonitor fra Dell

Selvom størrelsen på monitorer endnu ikke har nærmet sig det gængse fladskærms-tv, så matcher de nye monitorer nu stadigt oftere tv’et, når det kommer til opløsningen.

Således også Dells nyeste 24 tommer monitor kaldet 2407WFP-HC. Her har Dell investeret i en opløsning på hele 1.920 x 1.200 pixels, hvilket giver dig lige over 2,3 millioner pixels på skærmen.

Er du i tvivl om, hvorvidt det er nyttigt, så kan du sammenligne med, at en standardopløsning på 1.280 x 1.024 pixels kun giver i alt 1,31 millioner pixels.

Du kan med andre ord have næsten dobbelt så meget på skrivebordet ved at gå fra en standard opløsning til en høj opløsning.

Det er uundværligt, hvis der skal laves layout, redigeres billeder eller blot surfes på en masse sider samtidigt.

Vi fik Dell 2407WFP-HC ind på skrivebordet umiddelbart efter, vi havde prøvet HP's w2207 (anmeldelse er på vej), og det er svært at leve op til. For mens HP skærmen ikke kan levere samme opløsning, så har den, i kraft af sin skinnende skærm, en ekstrem flot farvegengivelse.

Det kan 2407WFP-HC ikke leve op til, da skærmoverfladen er af den traditionelle matte type. Til gengæld har man ikke samme problemer med reflekser, som vi oplevede med HP-skærmen.

Det betyder ikke, at 2407WFP-HC ikke gengiver farver godt, men blot at det ikke er skærmen, som du skal købe for at fremvise farverne i dine allerflotteste billeder.

Det store overblik

Skal du derimod arbejde med programmer, der godt kan lide høje opløsninger eller blot få det store overblik i World of Warcraft, så fungerer 2407WFP-HC ganske udmærket, ikke mindst fordi billedet står skarpt og klart.

Billedet på monitoren kommer fra enten DVI, VGA, Component, Composite og S-Video. Samtidig har du muligheden for at tilslutte monitoren til en Playstation 3 via HDMI til DVI stik. Foden på skærmen er også helt i top og har mulighed for tilpasninger samt muligheden for at samle kabler i foden.

Dyr opløsning

Bagsiden ved den høje opløsning er, at den er dyr. Således koster 2407WFP-HC 7.711 kroner inklusive moms og fragt, mens en 22 tommer med en 1.680 x 1.050 opløsning koster cirka det halve.

Det viste vores test af ni 22 tommer skærme da også. Det er noget af en forskel fra de lidt over 1,7 millioner pixels, som en typisk 22 tommer leveres med, til de 2,3 millioner pixels som 2407WFP-HC leverer.

De 7.625 kroner er også knapt 2.000 kroner mere end Viewsonics VX2435wm, som vi testede i juni. Men her føler vi, at pengene er givet godt ud, da skærmen fra Dell leveres med en smule flere stik samt med et klarere og skarpere billede.

Alt i alt er 2407WFP-HC et fint bekendtskab takket være sine mange input-muligheder og de alsidige 24 tommer, der betyder, at den kan bruges til lidt af hvert.

Billedet står klart, og hvis du først får smag for de mange rare pixels på skrivebordet, så kan vi love dig, at du aldrig vender tilbage til en lavere opløsning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere