Små og store tips til Gmail

Gmail tilbyder dejlig meget plads til dine mange mails. Men hvad gør man, hvis man alligevel får fyldt op og ikke vil slette sine mails for at få mere plads? Her er en løsning samt flere andre tips til den populære webmail.

Rygterne om en ny Gmail på vej florerer på nettet, så måske kan vi så småt se frem til en – forhåbentlig – forbedret webmail fra Google.

Men inden den kommer, kan man jo lige så godt få mest muligt ud af den nuværende Gmail. På PC World har vi tidligere skrevet om en smart feature i Gmail, hvor man kan tilføje et + og for eksempel arbejde til en e-mailadresse, og mailen vil stadig dukke op i indbakken på den oprindelige mailadresse.

Lidt af det samme gælder med punktummer. Du kan tilføje et eller flere punktummer til det, der står før @ i mailadressen.

For eksempel hvis din e-mail er ole38@gmail.com, så kan du bruge: ole.38@gmail.com, o.le38@gmail.com eller o.l.e.3.8@gmail.com. Mailen vil i alle tilfælde komme frem til adressen ole38@gmail.com. Det giver dig mange flere mailadresser til den samme konto.

Hov, min Gmail er fyldt op, hvad gør jeg så?

Hvad gør man, hvis det på en eller anden måde lykkes at fylde samtlige 2,5 gigabyte?

Det er selvfølgelig oplagt at slette mails, der har vedhæftet store filer, og hvis ikke man ønsker at slette dem, så kan man videresende dem til en anden mail.

Men ellers så sørg for at din Gmail er maksimum 99 procent fuld og ikke 100 procent. Opret en ny Gmail-konto.
Gå til indbakken i din gamle Gmail, gå til indstillinger, klik på 'Videresendelse og POP'. Klik på 'Videresend en kopi af indgående e-mails til' og indtast din nye Gmail-konto. Vælg 'slet Gmails kopi'.

Nu vil alle nye e-mails til din Gmail blive videresendt til din nye konto, og din indbakke vil forblive uændret.

Styr flere konti nemt

Har du flere Gmail-konti kan det være et hestearbejde at tjekke dem alle, men med Gmail Manager bliver det meget nemmere.

Det smarte add-on kræver, at du bruger Firefox, men så får du også en meget nemmere tilgang til dine mails, og du kan hurtigt skifte mellem dine konti uden at skulle logge ind og ud hver gang.

Noget der også gør din brug af mail - og mange andre tjenester og programmer - nemmere, er genveje. De er generelt ikke så sexede, men det er en god ide at få styr på dem i de programmer, man bruger meget. For eksempel Gmail:

Tast c for ny mail, n for næste mail, p for forrige mail, r for at besvare en mail, a for at svare alle, f for at videresende en mail og endelig shift+3 for at slette en mail.

Find andre genveje her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere