Torsdagstippet: Sådan får du flottere efterårsbilleder

Ser de visne blade lidt triste ud og er græsset lidt for gråt på dine billeder? Her er tre simple tips, som kan sætte kulør på efteråret.

Det er lige nu, mens naturen er ved at skifte farve, at du skal have dit kamera frem. Specielt bladene, der skifter, farve er et fantastisk motiv.

Men ofte kan det resultat, du ender med på skærmen, være lidt ferskt i forhold til de farver, som du oplevede ude i naturen.

Heldigvis er det rimeligt lige til at (gen)skabe farverne på dine billeder, selv når du ikke har brugt andet end et mobilkamera.

Vi har derfor taget udgangspunkt i et billeder, som er taget med en Nokia N95 ved Steengaards Herregaard på Fyn. Vejledningen tager udgangspunkt i Adobe Photoshop CS2, men også andre billedprogrammer, som giver samme muligheder, kan bruges.

Trin 1: Øg kontrasten
Ved at vælge Image -> Adjustments -> Brightness/Contast kan du øge kontrasten mellem farverne. Men pas på, ved for meget kontrast kan gøre billedet helt urealistisk.

Til vores billede har vi valgte en kontast på +14 og en brightness på +6. Det giver en rimelig balance mellem at fremhæve de flotte farver, og at det samtidig stadigt ser naturligt ud.

Trin 2: Endnu flere farver
Nu er det tid til at få farverne endnu mere frem. Det gør du med farvemætheden under Image -> Adjustments -> Hue/Saturation. Øg her saturation (mætheden) med +5. Prøv i øvrigt at skubbe lidt rundt på Hue, her kan du få træerne til at blive helt røde - eller sågar så grønne, at det bliver sommer igen.

Trin 3: Gør det skarpt
Selv det bedste kamera kan godt bruge en hånd med skarpheden. Den hånd har Photoshop klar under Filter -> Sharpen -> Unsharp Mask. Her kan du med slideren justere skarpheden, men pas på du ikke gør billedet over-skarpt og mister det naturlige look. Det kan være en fordel at zoome ind til 100 procent forstørrelse, før du går i gang med at justere skarpheden.

Sådan, nu skulle du være klar til efteråret. Har du flotte eller skægge efterårsbilleder som du bare dele med pcworld.dk’s 210.000 månedlige læsere, så send dem straks til redaktionen@pcworld.dk. Husk at skrive ”Efterårsbilleder” i emne-linjen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere