Her er overblikket over det mobile bredbånd

3, Sonofon, Telia og TDC har alle Turbo-3G bredbånd i handlen, men hvad er forskellen, og hvor er det bedste køb? Vi har et overblik parat.

Det er efterhånden et år siden, at vi anmeldte 3’s lancering af det rigtige hurtige mobile internet, kaldet HSDPA eller Turbo-3G.

Næsten lige siden har det lille USB-modem været redaktionens trofaste følgesvend – uanset om vi har været midt i Kattegat med Mols-Linien eller blot hjemme med en død ADSL-forbindelse.

De tre andre store selskaber vil dog også være med. Derfor er Telia, Sonofon og TDC parat - eller næsten parat - til at lancere det hurtige mobile bredbånd. Det sker som sagt næsten et år og utallige millioner reklamerkroner efter at 3 lancerede deres i starten af 2007. Men bedre sent end aldrig.

I anledningen af de mange lanceringer er vi klar med et overblik. Nedenfor kan du se de fire store firmaer og deres aktuelle status på Turbo-3G. Er du lidt i tvivl om, hvad det egentligt skal gøre godt for, kan denne artikel nok hjælpe.

Sådan ser Turbo-3G ud lige nu

Fælles for den nedenstående oversigt er, at priserne er opgjort ud fra en hastighed på 1,5 mbit download, en 12 måneders binding og et flatrate-abonnement til data.

Sonofon

Dækning: København, Århus, Aalborg og Odense
Pris: Ukendt.
Hastighed: 3,6 mbit teoretisk (reelt 3 mbit), i løbet af 2008 op til 7,2 mbit teoretisk.
Klar: Åbnede 1. december 2007 i København, Århus, Aalborg og Odense

Telia

Dækning: København, Århus, Aalborg og Odense. Se dækningskort her.
Priser: 249 kroner om måneden eksklusive moms (dog kun op til 10 gigabyte per måned, herfter skal der betales ekstra).
Hastighed: 3,6 mbit teoretisk, i løbet af 2008 op til 7,2 mbit teoretisk.
Klar: Åbnede 1. december 2007 i København, Århus, Aalborg og Odense

TDC

Dækning: Alle steder hvor TDC har 3G i forvejen fra nytår. Nordjylland dækkes senest 1. april. Ved udgangen af 2008 dækkes 80 procent af befolkningen. Se dækningskort her.
Pris: Endnu ikke lanceret, men TDC oplyser, at produktet vil blive lanceret med flatrate til både private og erhvervskunder med hastigheder på op til 1,5 mbit.
Hastighed: 1,5 mbit
Klar: Åbner omkring nytår 2007

3

Dækning: Hele landet. Se dækningskort her.
Pris: 299 kroner per måned eksklusive moms )erhverv) / 299 per måned inkl. moms (privat).
Hastighed: 3 mbit (3,6 mbit teoretisk)
Klar: Åbnede januar 2007




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere