Solid tøse-bærbar med power

En lyserød ultrabærbar med masser af power. Før man afskriver den på grund af farven så check lige, hvorfor vi giver den fem stjerner.

Solid pige-pc fra MSI

En lyserød ultrabærbar dukkede op hos redaktionen med lyserød mus og lyserød bæretaske.

Det er ikke umiddelbart udstyr, PC Worlds hardcore folk ønsker at blive set med, men hardwaren imponerede, så vi må sige, at dette er notebooken til jer girl-geeks derude. MSI har gjort det godt med PR200-modellen.

Stærk hardware

Computeren er bygget på Intel Core 2 Duo T5250, som er meget populær i notebooks for tiden. Sammen med 965-chipsættet (Centrino Pro/"Santa Rosa") giver den også masser af kræfter, og grafikken leveres af Intel GMA X3100. Denne grafikchip er en del af 965-sættet og ganske ferm til både multimedia og spil, men dog ikke det første valg til en regulær spille-notebook.

På hardwaresiden skal bemærkes den digitale HDMI-udgang, som med tiden må forventes at erstatte den gamle, analoge VGA-udgang. Derudover får man en fingeraftrykslæser, hvilket bliver mere og mere udbredt samt et 1.3 megapixel webcam, Bluetooth, 802.11n WiFi og ExpressCard 34/54 og en kortlæser, der kan klare SD, MMC og MemoryStick.

Sammenlagt giver det en ganske anstændig platform, som i øvrigt kan udvides med DVB-T tuner (antennestikket sidder allerede i højre side). Faktisk mangler der kun et FireWire-stik.

Solid konstruktion

Man glædes allerede fra første sekund over PR200's solide konstruktion. Den er stiv som et brædt, og skærmen vrides heller ikke så meget som på visse andre bærbare.
Derefter lægger man mærke til batteriet, som stikker ud og ned bag maskinen, så den er permanent tiltet forover, når den står på bordet.

Det sikrer automatisk en bedre arbejdsstilling, og batteriet generer ikke under transport.

Fornøjelsen fortsætter, når man kigger på tastaturet og pegepladen: Tastaturet har en god vandring og ligger stabilt i chassiset, museknapperne under pegefeltet lader til at kunne klare en million klik eller flere, og et enkelt klik på en funktionstast tænder et lille kontrolpanel, hvor man kan tænde og slukke LAN, WiFi og Bluetooth.

Lavt støj- og varmeniveau

PR200 leveres med mus (desværre ikke trådløs) og bæretaske, der begge er lyserøde og derfor matcher maskinen.

Det er gennemført, og det samme gælder for hardwaren, der forresten er musestille, men samtidig ikke bliver ubehageligt varm.

MSI har virkelig formået at skrue en vinder sammen, ikke mindst når man ser på PCMark05-scoren på 3371 og en ScienceMark på 864,65, som lægger maskinen i den høje ende blandt nyere ultrabærbare.

Batteritiden lå på en time og 48 minutters oppetid med WiFi tændt og BatteryEater kørende. Det er ganske anstændigt omend ikke specielt bemærkelsesværdigt.

Skønhedsfejlene

Selvfølgelig har maskinen også svage sider, og en af dem er det førnævnte tastatur. Enkelte af tasterne heriblandt Å og Æ er nemlig klemt sammen til trekvart bredde for at få plads til dem alle, og det er forbandet irriterende, hvis man skriver meget.

Man kan også undre sig over, at MSI har valgt at placere dvd-drevet i maskinens venstre side og størstedelen af stikkene i højre side, hvor man normalt kører med musen. Flere af disse stik burde have siddet bag på maskinen, så det værste kabelkaos kunne gemmes af vejen, og musen kunne få frit lejde.

Alt i alt er MSI PR200 dog en femstjernet notebook, og har man lidt ekstra guld på kistebunden, kan man vælge at få monteret 120 flotte krystaller på låget for maskimal bling-effekt eller DVB-T tuneren. Her på PC World hælder vi nok til det sidste, men pigerne har muligvis andre prioriteter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere