Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Canons Ixus 90IS er en oplagt rejsekammerat

Canon seneste version af det populære Ixus-mærke har billedstabilisering og flere automatiske indstillinger, end du orker. Vi har haft det lille og gode Ixus 90IS med på rejse og er tilbage med masser af fotos. Se her om småt også er godt fra Canon.

Canons Ixus 90IS er en oplagt rejsekammerat

Når man normalt, som jeg, bærer rundt på mere fem kilo kameraudstyr til en almindelig ferietur, skal der meget til for at få en til at skifte til et kompaktkamera.

Men af og til må selv en udstyrselsker som undertegnede bøje sig for praktikaliteterne, bide i det sure æble og tage det som en mand.

Sådan forholdt det sig under en nylig tur til Shanghai, hvor jeg i forvejen havde mere udstyr med, end hvad godt var. Så i stedet for den massive fotorygsæk, blev min lomme fyldt med det lille og helt nye Ixus 90 IS.

<b>Lang historie for Ixus</b>
Canons Ixus linje strækker sig utallige år tilbage, faktisk helt tilbage til dengang SD-kort stadig var så eksotiske, at de første Ixus-modeller kom med Compactflash kort.

Ixus 90 IS er dog en helt moderne udgave af slagsen og sluger villigt de små og nu billige SD-kort.

Med kameraets sensor på hele 10 megapixel gør du dog klogt i at købe nogle stykker, for i den bedste kvalitet og med højeste opløsning fylder de fleste billeder omkring fire megabyte stykket.

Du kan selvfølgelig vælge at sætte kvalitet eller opløsning ned, men det svarer til at køre rundt i sin Porsche med håndbremsen trukket fordi, du ikke kan lide fart. Så brug hellere lidt penge på et par ordentlige ekstra SD-kort.

Fælles for Ixus-modellerne gennem tiden har været deres aluminiumskontruktion, som både er pæn at se på og rimelig holdbar.

IXUS 90 IS bryder ikke den tradition, men tilføjer i stedet til den med en glat overflade, hvor alle knapper og funktioner er lagt ned i kameraet, sådan at overfladen fremstår helt flad.

Desværre betyder det, at det roterende hjul, hvormed du vælger de fleste funktioner, er en smule glat og svært at betjene for med denne anmeldelsers tommelfinger.

Vejen til succes

For at blive en succes skal et kamera dog kunne mere end blot at have et Canon-mærke på forsiden. I kompaktkamera-markedet sikres den succes ved at levere gode billeder i en brugervenlig indpakning. Og det gør Ixus 90 IS.

Først og fremmest hjælper det lille ”IS” efter modelnummeret. Det indikerer, at der er tale om indbygget billedstabilisering, som hjælper dig med at få skarpe billeder, selvom der ikke er nok lys. Du kan læse mere om billedstabiliseringen i denne nyhedshistorie om IXUS 90 IS.

Ansigtsgenkendelse

Dernæst byder 90 IS, i lighed med de fleste andre kameraproducenter, på ansigtsgenkendelse, som automatisk genkender ansigter i motivet og sørger for, at de er i fokus.

På menuhjulet kan du desuden vælge mellem automatiske indstillinger baseret på undervandsfoto, portrætter, billeder af akvarium, og hvad man ellers måtte komme ud for på ferien. Det er fint og lige til målgruppen. Der er også funktioner, som vi ikke kan gennemskue, blandt andet den digitale makro som vist bare er en avanceret form for digital zoom.

Kameraet byder også på muligheden for manuelle indstillinger, mest bestående af muligheden for at indstille lukketiden og justere blænden en smule. Det er fint, men Canons ingeniører har nok ret i at gemme disse indstillinger der, hvor næsten ingen normale brugere kommer.

Film med gode resultater

IXUS 90 IS kan også optage film i rimelig kvalitet og byder desuden på en mulighed for at optage interval-film, som kan give sjove og levende effekter. Vi har tidligere vist hvordan man selv kan lave den slags, men det er meget nemmere, når det er indbygget i kameraet.

Der er ingen tvivl om, at Canon har haft den almindelige forbruger i tankerne, da de designede det lille IXUS 90 IS.

Det passer fint i lommen, er nemt at lære at bruge, og der er ikke mange funktioner, som kan forvirre. Vi synes måske, at der er lige lovligt mange motivprogrammer at vælge imellem - specielt når det kan være svært at se forskel på resultaterne. Men i praksis vil de fleste nok blot skifte mellem to til tre stykker (automatisk og portræt) så problemet er nok til at overse.

Billedmæssigt er resultaterne gode uden at være prangende. Her er kameraet, ligesom alle andre kompaktkameraer, fanget i megapixelræset, udstyret med flere megapixel end hvad optikken kan levere skarphed til. Det skal dog ikke særskilt lastes IXUS 90 IS, som alt i alt er en oplagt rejsekammerat, der passer lige ned i lommen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere