Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Avancerede trusler er et stigende problem

En spørgeundersøgelse peger på, at it-sikkerhedschefer oplever flere avancerede trusler, mens kun få har den nødvendige support og teknologi til at håndtere dem.

Computerworld News Service: De fleste organisationer har været mål for en avanceret trussel, konkluderer en ny spørgeundersøgelse, der er udført af Ponemon Institute og sponsoreret af NetWitness.

Spørgeundersøgelsen har modtaget svar fra 591 it-chefer og it-sikkerheds-professionelle og viser, at 83 procent af respondenterne mener, at deres organisation har været mål for en avanceret trussel, mens 71 procent fortæller om en stigning i avancerede trusler i løbet af de sidste 12 måneder. 70 procent af respondenterne mener, at de avancerede trusler indvarsler et nyt, farligere trusselslandskab.

Forfatterne af spørgeundersøgelsen bemærker, at selvom definitionen af, hvad der udgør en avanceret trussel, stadig varierer i branchen, så arbejder spørgeundersøgelsen med den stipulative definition, at en avanceret trussel er en metodologi, der bruges til at omgå en organisations nuværende tekniske og proceduremæssige modforanstaltninger, og som anvender en række angrebsteknikker frem for kun en enkelt teknik.

"Langt størstedelen af truslerne repræsenteres af ukendte 0-dagsangreb, men der er i stigende grad mange tilfælde, hvor kendte angreb bliver lavet om for at forlænge deres brugbarhed," skriver forfatterne i en opsummering af konklusionerne.

Går efter følsomme data

Flertallet af respondenterne svarer, at avancerede exploits og malware med succes har undgået deres antivirus- og intrusion detection-systemer. Udover besværligheder med at forhindre avancerede trusler svarer 46 procent, at det tager en måned eller derover at opdage en avanceret trussel i deres organisation.

Følsomme proprietære data såsom kildekode, ikke-finansielle fortrolige forretningsinformationer samt finansielle informationer udgør målet for mindst halvdelen af respondenternes iagttagede angreb. Andre 48 procent svarer, at målet for angreb er ting som kunde- eller forbrugerdata og oplysninger om medarbejdere.

"Der findes politikker og procedurer, men supporten og teknologien synes at være utilstrækkelig til at imødegå problemet," opsummerer Ponemon.

"58 procent af respondenterne mener, at de har procedurerne og politikkerne på plads til at forsvare sig mod avancerede trusler. Men kun omkring en tredjedel svarer dog, at deres sikkerhedsteknologier er tilstrækkelige, og kun 26 procent svarer, at deres sikkerhedspersonale er tilstrækkeligt til at håndtere de avancerede trusler."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere