Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Håndværkermobil med GPS

Sony Ericssons første mobil med GPS er en hårdfør model, der både tåler støv og vanddråber. Men desværre fungerer navigationen ikke særlig godt.

Håndværkermobil med GPS

Hvis man vil have en hårdfør mobil, der tåler et aktivt arbejds- eller fritidsliv, så har man hidtil måttet sige nej til mange avancerede funtioner.

Men Sony Ericssons C702 er en klassisk håndværkermobil, der også har både GPS, Turbo-3G og 3,2 megapixel-kamera med autofokus.

Designet er tydeligt præget af det robuste ydre. Tasterne har en god størrelse og er lavet i et solidt gummi.

Batteridækslet er samtidig fæstnet med en stor skrue, så det ikke falder af, bare fordi telefonen falder på gulvet.

Nummertasterne er rimelig lette at benytte, men firevejs-knappen er for tynd og besværlig at bruge til navigation.
Kameraet er beskyttet af et stort dæksel, der let skydes til side, og kamera-softwaren er lynhurtig til at være klar.

Det betyder, at man meget hurtigt kan være klar til at tage billeder med telefonen. Autofokus'en er rimelig hurtig for en telefon at være, men stadig sløvere end selv billige digitalkameraer.

Billederne er i en okay kvalitet, men heller ikke mere. Alle billeder bliver geotagget med informationer om, hvor de er taget ved hjælp af den indbyggede A-GPS.

Det fungerer fint på selve mobilen, hvor man kan finde ud af, hvor alle billederne er taget. Men det lykkedes os ikke at få informationerne overført til computeren og gjort brugbare dér.

Dårlig navigation

Den indbyggede GPS kan bruges sammen med Google Maps eller det særlige Wayfinder-program, som følger med ved købet.

Google Maps kan bruges til at vise, hvor man befinder sig, og kan blandt andet også vise satellit-billeder.

Wayfinder-programmet kan bruges til decideret navigationsvejledning, men er utrolig besværligt at anvende. Man skal blandt andet indtaste den adresse, man ønsker at navigere fra, før man kan sætte navigationen i gang.

Samtidig er databasen over interessepunkter forældet og ikke særlig stor. Det er på ingen måde en konkurrent til dedikerede bil-navigatorer, men kan måske bruges i en håndevending.

Vi undrede os også over den dårlige præcision. Flere gange blev vi placeret meget langt væk fra vores position, og det tog telefonen lang tid at finde ud af, hvor vi reelt befandt os, og krævede, at man bevægede sig.

Samtidig forlanger både Google Maps og Wayfinder, at man downloader kortmaterialet over 3G-forbindelsen, og det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse med dagens datapriser. Det kunne være løst ved at indbygge WiFi i telefonen, så man let kunne have hentet kortene hjemmefra via trådløst netværk, men det er der ikke blevet plads til i den ellers temmelig store telefon.

På et væsentligt punkt var Sony Ericsson C702 dog en særdeles positiv oplevelse. Den holdt strøm rigtig godt.

Sony Ericsson opgiver selv, at den holder til syv timers tale, og det passer godt med vores oplevelser. Dog sluger aktiv brug af GPS en del strøm, hvilket nok især skal tilskrives, at der samtidig hentes data på 3G-forbindelsen.

Sony Ericsson C702 er en udmærket mobiltelefon. Den har en god lydkvalitet i højtaleren, der kan skrues godt op for, og det er let at skrive sms’er, ligesom softwaren – der er klassisk Sony Ericsson – er velafprøvet og velfungerende.

Men GPS-funktionaliteten er ikke god nok, og selvom den nok kan tåle lidt stød og vanddråber, så ville vi ikke tage den med på en byggeplads. Dertil er beskyttelsen ikke god nok.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

REMA 1000

Cloud-specialist

Knud E. Hansen A/S

IT-supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere