Artikel top billede

Forsvarets it-chef, Jesper Britze, blev i dag afhørt i Københavns Byret. Foto: Mikael Rieck

It-chef i jægersagen: Prøvede at beskytte ministeren

Forsvarets tidligere it-chef, Jesper Britze, forklarer, at han prøvede at beskytte ministeren i sagen om den arabiske oversættelse af "Jæger - i krig med eliten".

I dag startede afhøringen af Forsvarets tidligere it-chef, kommandør Jesper Britze, i sagen om den arabiske oversættelse af "Jæger - Krig med eliten."

Jesper Britze har indrømmet, at det var ham der fremstillede den falske oversættelse af bogen, men det er ikke den del, han er tiltalt for.

Jesper Britze er derimod blevet tiltalt efter den militære straffelov for at lyve for sine overordnede.

Tiltalen lyder på, at Jesper Britze har fortalt fire overordnede, heriblandt tidligere kommunikationschef i Forsvarskommandoen Lars Sønderskov, at det var en oversættelse fundet på internettet.

I dag blev han så afhørt ved vidneskranken i Københavns Byret, hvor han forklarede, at han prøvede at beskytte forsvarsministeren.

"Jeg ville skærme ministeren. Jeg var bange for, at én fjer skulle blive til fem høns," sagde Jesper Britze under afhøringen ifølge politiken.dk.

Jesper Britze forklarede, at han var blevet informeret om, at der lå en arabisk oversættelse af "Jæger - i krig med eliten" på nettet.

Derefter fremstillede han selv en maskinoversættelse. Ideen med maskinoversættelsen var ifølge Jesper Britze, at den skulle bruges til at finde og identificere den oversættelse, som var fremstillet af andre.

Angiveligt havnede den fabrikerede oversættelse ved en fejl i hænderne på forsvarsminister Søren Gade (V).

Jesper Britze forklarede, at han var nervøs for, at sagen ville blive blæst op til mere, end den var.

"Ministeren havde fået en forkert udgave af oversættelsen i hånden. For mig var det en teknisk fejl," forklarer Jesper Britze ifølge politiken.dk.

Endte ved en fejl hos Jacob Winther

Ifølge Jesper Britze skete fejlen, da han afleverede en usb-nøgle med maskinoversættelsen til daværende kommunikationschef i Forsvarskommandoen, Lars Sønderskov.

Jesper Britze forklarer, at han blev sur, da han senere fandt ud af, at usb-nøglen var havnet i hænderne på Søren Gades pressechef, Jesper Winther.

"Det var noget rod. Jacob Winther er kendt for at bringe ting uden for sit ministerområde," forklarede Jesper Britze.

Den forhenværende it-chef fortalte også, at han har været under stærkt psykisk pres under forløbet i Forsvarskommandoen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere