Artikel top billede

Tinglysningsramte boligejere vil have erstatning

Flere af de organisationer, der er blevet ramt af den katastrofale digitalisering af tinglysningen, vil have erstatning efter sønderlemmende kritik fra Rigsrevisionen.

Efter Rigsrevisionens sønderlemmende kritik af både Domstolsstyrelsen og Justitsministeriet over den katastrofale digitalisering af tinglysningen, står det fortsat åbent, om de mange ramte danskere - både private og virksomheder - kan gøre sig håb om erstatning for de tab, de har haft på grund af det fejlslagne it-projekt.

Vurderingerne er nemlig vidt forskellige, selv om repræsentanterne for de faggrupper, der er blevet hårdest ramt af it-skandalen, mener, at de med Rigsrevisionens rapport i hånden har gode chancer for at få erstatning.

Det gælder ikke mindst Danske Boligadvokater, der er afhængige af en glidende og hurtig tinglysnings-proces i deres arbejde med at få afviklet bolighandler.

Danske Boligadvokater mener, at de danske boligejere har tabt op til en milliard kroner på grund af forsinkelserne i tinglysningen. Hertil kommer tabet for erhvervslivet, der løber op i endnu mere.

Tabene er kommet, fordi boligejerne har tabt penge på renteudgifterne, mens de har ventet på at få tinglyst deres bolighandler.

Lange ventetider

Mere end 120.000 sager har ventet mere end en måned, mens mere end 40.000 sager har ventet mere end to måneder, selv om hovedreglen er, at en tinglysning af de pågældende dokumenter skal være plads i løbet af 10 dage.

Både Danske Boligadvokater og Danske Advokater håber ifølge Børsen, at Folketinget er villig til at finde en politisk løsning, hvor regeringen påtager sig ansvaret og udbetaler erstatning til de berørte danskere.

Ellers kan vejen være banet for en retssag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?