Artikel top billede

Millionerne vælter ud af CSC's datterselskaber

Kun ét ud af fire datterselskaber i CSC Danmark undgår røde tal på bundlinjen. Millionerne vælter ud af selskaberne.

CSC Danmark, der efterhånden kendes som det firma, der ganggang trækker overskrifter om fejlslagne offentlige it-projekter, har netop afleveret årsregnskab for fire af koncernens datterselskaber. Og det kræver en printer med en rød farvepatron at udskrive de tre af dem.

Der er tale om selskaberne CSC Airline Solutions, CSC Consulting Group og CSC Datalab, der hver især står for kæmpe underskudsposter i den danske CSC-koncern.

Kun CSC Scandihealth, der leverer it-systemer til sundhedssektoren, kommer ud af 2009 med en lille fremgang i omsætningen fra 397,6 millioner kroner i 2008 til 405,9 millioner i 2009, samt en pæn bundlinje på 51,5 millioner kroner.

Så godt ser det ikke ud for CSC Datalab, der på trods af en omsætningsvækst, leverer et negativt resultat på 22,6 millioner kroner. Underskuddet skyldes ifølge ledelsens beretning meromkostninger til laboratoriesystemet LABKA II, der helt tilbage i 2007 ligeledes fik en del af skylden for et kæmpe underskud i CSC Danmark.

Underskuddet på de 22,6 millioner er dog reduceret betydeligt i forhold til året før, hvor der stod 44,65 millioner med røde tal.

Skidt år for fly og konsulenter

Også CSC Airline solution, der leverer it-systemer til luftfartsindustrien, har det svært. 38,23 millioner kroner står der med røde tal i selskabets årsregnskab.

Og det er en negativ stigning på 10,3 millioner kroner i forhold til året før.

Virksomheden tilskriver den økonomiske afmatning af verdensøkonomien og dennes negative påvirkning af luftfartsindustrien som den primære årsag til det negative resultat.

Hos CSC Consulting Group, der har kunnet vise pæne resultater i de forgangne år, blandt andet på grund af en gunstig driftsaftale med TDC, har bundlinjen taget et gevaldigt dyk fra positive 31,87 millioner kroner i 2008 til et underskud på 38,56 millioner kroner i 2009.

Omsætningen er faldet med tre procent i forhold til året før, hvilket skyldes, at det ikke er lykkedes at få tilstrækkelige nye opgaver og kunder. Årets resultat er desuden et udtryk for overkapacitet på virksomhedens driftsaftale med TDC, skriver ledelsen i sin beretning.

Det utilfredsstillende resultat betyder, at der er blevet gennemført 'ledelsesmæssige omstruktureringer og iværksat en række initiativer blandt andet med fokus på at udjævne overkapaciteten.'

Hvordan datterselskabernes regnskaber kommer til at påvirke CSC's samlede forretning i Danmark, får vi først at vide senere på ugen, hvor moderselskabet CSC Danmark offentliggør sit årsregnskab.

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra CSC til million-tabene.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere