Artikel top billede

Den største risiko findes bag virksomhedens mure

Vi har skabt meget stærke ydre grænser, men med nye angrebsmetoder kan de it-kriminelle sagtens komme ind i virksomheden.

Computerworld News Service: Stol ikke på nogen. 

Sådan lyder det fra analysehuset Forrester i en ny rapport med navnet  "Introducing the Zero-Trust Model of Information Network."

(Læs uddrag fra rapporten her.)

Meningen med rapporten er at komme væk fra den gammeldags beskrivelse af it-afdelingen som hård på ydersiden (hvor man rigtig skal passe på), men blød i midten (hvor brugerne kan få lov til at opføre sig, som de har lyst til).

"Vi har skabt nogle stærke ydre grænser, men de organiserede kriminelle rekrutterer også i virksomheden, og de har skabt nye angrebsmetoder, som nemt kan bryde igennem den nuværende sikkerhed. For at imødegå disse nye trusler skal sikkerhedsmedarbejderne sørge for at eliminere det bløde centrum og gøre sikkerheden ensartet igennem hele netværket og ikke bare på ydersiden."

Trusler indefra

Truslen indefra har skabt stadigt flere overskrifter med højtprofilerede sager, som for eksempel den, hvor tidligere medarbejdere fra virksomheden Sprint blev anholdt, da de angiveligt havde forsøgt sig med identitetstyverier.

Undersøgelse efter undersøgelse understreger hvor udbredte de indefrakommende trusler er. Heriblandt Verizons "Data Breach Investigations Report", der påviste, at halvdelen af alle datalæk sker som resultat af medarbejdernes misbrug af følsomme informationer.

Flere organisationer har allerede gennemført tiltag til bekæmpelse af den indre fjende. For eksempel har DARPA for nyligt lanceret et projekt, der skal beskytte det amerikanske forsvarsministerium fra sig selv.

Leverandørerne har længe advaret om de indre trusler og øget indsatsen for at hjælpe kunderne med at bekæmpe potentielle datalæk.

CA Technologies har for eksempel udgivet værktøj, der kan hjælpe virksomheder med at få kontrollen tilbage over de såkaldte 'privilegerede brugere'.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere