Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Google opdaterer Chrome igen igen

10 fejl rettes - heriblandt andet forsøg på at få bugt med en kritisk fejl i Mac-versionen. Virksomheden udbetaler desuden knap 23.000 kroner i dusør til fejlfindere.

Computerworld News Service: Google har i denne uge lukket 10 sårbarheder i Chrome, heriblandt en, der er vurderet som kritisk i Mac-versionen.

Sikkerhedsopdateringen i tirsdags bringer det samlede antal fejl, der i september er blevet rettet i Chrome, op på 26. 

Af de 10 fejl, der blev rettet tidligere på ugen, vurderes en som "kritisk," hvilket er det højeste trusselsniveau i Googles firetrins-vurdering. Seks vurderes som "høj," hvilket er trinnet under kritisk, mens tre vurderes som "lav".

Google har udbetalt i alt 4.000 dollar, knap 23.000 kroner, til fire uafhængige sikkerhedseksperter for de seks fejl, de har fundet. 

Der er ingen detaljer tilgængelig om nogen af fejlene, da det er Googles praksis at lukke for fejlfindings-databasen, når der udsendes sikkerhedsrettelser for at give brugerne tid til at opdatere, før sårbarhederne offentliggøres. 

Den ene kritiske fejl findes kun i Mac-versionen, og det er ifølge Google selv nu andet forsøg på en rettelse af denne fejl. To af de andre sårbarheder, der begge vurderes til lav risiko, findes kun i Linux-versionen. 

Andre nyligt lukkede sårbarheder i Chrome inkluderer to fejl i forbindelse med parsing af SVG-elementer (scalable vector graphics) indlejret i websites samt en sårbarhed med korruption af hukommelse i Chromes API til geolokation, som gør det muligt for webapplikationer og udviklere at afgøre brugeres geografiske placering typisk på en korttjeneste som Google Maps. Google slog i maj geolokation til i Chrome. 

Udbetaler dusører

Selvom Google i juli hævede den maksimale dusør for rapportering af sårbarheder i Chrome til meget specifikt 3.133,70 dollar - 17.761 kroner - så er der endnu ingen, der har vundet denne højeste dusør. Indtil videre har Google i september dog udbetalt i alt 47.221 kroner i dusører. 

Det kan være en indbringende beskæftigelse at jage fejl i Chrome. En sikkerhedsekspert, der identificerer sig som "kuzzcc," har indtil videre i denne måned tjent knap 17.000 kroner på denne syssel og i alt godt 28.000 kroner i løbet af de sidste fire uger. 

Sikkerhedsekspert Sergey Glazunov har i samme periode fået udbetalt 35.535 kroner for at rapportere om seks fejl i browseren. 

Opdateringen i tirsdags af den "stabile" kanal - Google kører med tre forskellige build-kanaler for sin browser - var den anden denne måned. For to uger siden fejrede Google sin browsers toårsdag ved at udsende Chrome 6 til Windows, Mac og Linux. 

Download og automatik

Google udsender opdateringer af Chrome i et hurtigt tempo og har lovet at udsende en ny version omtrent hver sjette uge. 

Chrome 7, som ifølge Chromes produktchef, Brian Rakowski, udkommer i løbet af de næste to måneder, vil udgøre Google første forsøg på at accelerere visningen og kompositionen af sider på Windows. 

Chrome 6.0.472.59 kan downloades til Windows, Mac og Linux fra Googles website for Chrome. Brugere, der kører den "stabile" eller "beta"-versionen, modtager automatisk sikkerhedsopdateringer. 

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.