Artikel top billede

Nu kommer Google ind i stuealteret

Logitech har netop lanceret Revue - den første boks med Google TV, der forsøger at fusionere fjernsynet med internet, apps og en smule intelligens. Se her hvordan du får Google på dit tv.

Nu kommer Google ind i stuealteret

SAN FRANCISCO: Nu skal din dumme kukkasse gennemgå sammen revolution, der har forvandlet vores mobiltelefoner over de sidste par år. Flad-tv'et får hjerne, internetadgang, apps og, ikke mindst, Google. Ved en propfyldt presse-event i San Francisco lancerede Logitech onsdag aften dansk tid sin nye Revue-boks med Google TV. Pcworld.dk var til stede som eneste nordiske medie.

Logitech Revue med Google TV er en lille, sort boks du kobler til din eksisterende fladskærm og hjemmebiograf. Indeni sidder en Intel Atom-processor, der bringer liv til en modificeret udgave af Googles Android-operativsystem og Chrome-webbrowseren. Den kan hives ned fra butikshylderne i USA om to til tre uger og kommer til Europa i løbet af 2011.

En boks til at styre det hele

Revue virker med dit eksisterende grej og installeres som bindeled via HDMI mellem dit flad-tv og en eventuel boks fra din kabel-tv- eller satellitudbyder eller en nyere surroundforstærker. Ideen er, at du lader Revue styre det hele og bruger den medfølgende fjernbetjening, der mest af alt ligner et tastatur med indbygget trackpad.

Og hvad så, spørger du måske?

Nu har du fået Google TV ind i stuen; en løsning der kombinerer fjernsynet med internettets mange muligheder. Trykker du på "søgetasten" på fjernbetjeningen, får du Googles velkendte søgeboks frem øverst på skærmen og kan nu finde indhold på tværs af tv-kanaler, websider, apps og endda delte filer på dit eget hjemmenetværk. Hvis du havde TV Avisen kørende, bliver det ved med at blive vist i baggrunden, eller du kan vælge at få tv-kanalen vist i et lille vindue nede i højre hjørne.

Søger du eksempelvis efter "Top Gear," får du vist, om bilprogrammet kører på en eller flere tv-kanaler, du får vist videoer fra YouTube, har mulighed for at klikke dig ind på Topgear.com, og har du Top Gear-videoer liggende på en ekstern harddisk eller delt på netværket, bliver de også vist i søgeoversigten.

Skift problemløst mellem web-indhold og tv

Hele ideen er, at du nemt og ubesværet skal kunne skifte mellem indhold på tv og på internettet, uden at du skal koble en laptop til tv'et, hive fat i en ekstra fjernbetjening eller skifte indgang på skærmen - du kan gå fra online-video til klassisk tv på få sekunder. Den indbyggede Chrome-browser har understøttelse for både Flash og HTML5, så hvis en webside kan vises på din almindelige computer, fungerer den garanteret også fint på Revue.

Brugerinterfacet er enkelt og lettilgængeligt, og du har blandt andet en hjemmeskærm, som du kan personliggøre med det indhold, der er mest relevant for dig. Det kan være dine yndlings-tv-kanaler, de websider du besøger mest eller eksempelvis en YouTube-kanal.

Logitech bruger teknologien fra sine Harmony-multifjernbetjeninger for at gøre det hele så nemt og problemløst som vidt muligt. Når Revue sættes op første gang, bliver du spurgt, hvilket flad-tv, du har stående, om du har en kabel-tv- eller satellitboks og i så fald hvilket mærke. Er alt dit grej koblet til en surroundreceiver? Det er angiveligt heller intet problem.

Med den information sørger Revue automatisk for at sende de rigtige infrarøde signaler ud i stuen. Der sidder tre såkaldt "IR Blasters" i boksen, og de fylder din stue med de infrarøde kommandoer. Vil du skifte kanal, gør du det på Revue-fjernbetjeningen, og den sender signalet til dit tv eller din kabel-tv-boks, vil du skrue op for lyden på din forstærker? Det fungerer helt på samme måde.

Brug din smartphone som fjernbetjening

Gider du ikke sidde med den halvgigantiske fjernbetjening i sofaen? Intet problem, du kan selvfølgelig købe en lækrere og mere kompakt sag fra Logitech, der minder meget om diNovo Mini. Ikke godt nok? Hvad så med at bruge din Android-mobil eller iPhone i stedet? Revue har gratis apps til begge
mobilplatforme, der gør dig i stand til at styre Revue direkte fra din mobiltelefon. Du kan endda tale til din mobil i stedet for at bruge tastaturet. Indtil videre virker den funktionalitet dog kun på engelsk.

Vi fik demonstreret teknologien og fik senere selv lov til at lege lidt med Revue og må erkende, at det hele ikke blot er overgejlet salgssnak fra Logitechs side. Det fungerer altså ret godt.

Med en fuld webbrowser har du adgang til det meste indhold på nettet, men Revue kommer også med en række forudinstallerede apps, der eksempelvis giver dig adgang til musiktjenester som Pandora og Napster og videostreaming fra Netflixog Amazon Video On Demand. Der er selvfølgelig også en Twitter-klient og et billedgalleri, der lader dig tjekke fotosamlingen fra eksempelvis Flickr eller Picasa.

Android Marked & videochat

Tidligt næste år bliver det muligt for Android-udviklere at lave apps til Google TV, og det kan på sigt have stor indflydelse på, hvordan vi oplever og nyder underholdning i stuen. Tænk blot på, hvordan smartphones var, inden Apple lancerede sin App Store. Budskabet fra Logitech og Google er, at kun fantasien sætter grænser for, hvad der er muligt.

Logitech tilbyder også et webkamera som tilbehør til Revue. For 150 dollar kan du få videochat ind i stuen og chatte med venner og familien på den anden side af jordkloden - og endda i HD. Vi fik demonstreret funktionen, der virkede nem og ligetil. Du kan selvfølgelig ignorere et opkald, hvis du ikke er i humør til at snakke, og misser du et opkald, bliver du orienteret via en lille, lysende diode på webkameraet. Rigtig spændende bliver det selvfølgelig først, når der bliver lavet en app, der klarer videochat med Skype, Google Chat og Windows Live Messenger.

De første spæde skridt

Logitech Revue er kun det første af mange produkter med Google TV. Senere på måneden lancerer Sony sit Internet TV med Google TV, og japanerne kommer også ud med en Blu-ray-afspiller, der i det store hele fungerer som Logitech Revue. Lur os, om flere producenter ikke følger trop, og Google selv har lovet, at man aggressivt vil udvikle på platformen og sende automatiske opdateringer ud til forbrugerne, der vil give ny funktionalitet og flere muligheder.

Logitech Revue med Google TV ryger som nævnt ud i butikkerne i USA om to til tre ugers tid til en pris på 300 dollar, eller cirka 2.000 kroner inklusiv moms. Det er endnu uvist, hvornår vi kan forvente at se boksen i Danmark. Steve Schmidt, Googles øverste chef, har lovet, at Google TV kommer til Europa i 2011, men han vil ikke sige, om det er i starten eller i slutningen af næste år, og om det til at starte med kun bliver i udvalgte, større lande.

Under alle omstændigheder kan du se frem til en snarlig anmeldelse af, hvordan Google TV fungerer på den anden side af andedammen her på pcworld.dk.

Læs også: Galleri - sådan fungerer Google TV

Læs også: Vi har prøvet Google TV




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere