Paul Maritz er administrerende direktør i VMware.

VMware-boss: Nu starter næste virtualiserings-bølge

Alt lige fra servere, netværk og storage til slutbrugernes mange enheder skal tænkes med ind i virtualiseringen, fortalte VMware-direktør Paul Maritz tirsdag formiddag i Bella Center.

Flere tusinde it-professionelle sad tirsdag formiddag klar i Bella Center for at høre VMwares adminstrerende direktør, Paul Maritz, fortælle om selskabets strategi for de kommende år.

CEO'en lagde ikke skjul på, at VMwares intention er at være omdrejningspunktet i det store ryk mod private, offentlige og hybride cloud computing-miljøer, der finder sted i disse år.

"Server, netværk og storage vil blive samlet i en gigantisk computer, der kan styres automatisk," lød det fra scenen. 

Det er første gang, at VMworld afholdes på dansk jord. Over 6.000 personer ventes at deltage, hvilket vidner om, at virtualisering er blandt de helt centrale emner i mange it-afdelinger. 

"I 2009 oversteg antallet ser serverapplikationer, der bliver udrullet på virtuelle maskiner, antallet af applikationer, der bliver udrullet på fysiske servere," oplyste Paul Maritz tilhørerne. 

Sådan skal de virtuelle datacentre udnyttes
Paul Maritz pegede i sin tale på, at virtualiseringen er kommet i bølger. Hvor den første bølge, der startede omkring årtusindeskiftet, i høj grad handlede om at effektivisere serverne, så handlede bølge to om at få kerneapplikationerne til at køre på det virtuelle setup.

Det arbejde, der vil finde sted i de kommende år, kommer ifølge Paul Maritz i høj grad til at handle om at tænke meget mere i en helhed, så også netværk, storage og slutbrugernes mange forskellige enheder tænkes med ind i virtualiseringen. It skal med andre ord virtualiseres både hos it-afdelingen og hos slutbrugeren, mener Paul Maritz.

"Men denne rejse handler ikke bare om at flytte gamle applikationer til en nye infratstruktur. Vi er nødt til at tale om en ny generation at applikationer, der er konstrueret til en virtuel infrastrukur. Applikationer skal fornyes," sagde Paul Maritz og pege på, at eksempelvis Ruby on Rails og Spring er oplagte frameworks til dette. 

"Vi opfordrer jer til at tænke på at samle jeres applikationer i virtuelle datacentre. Det gør det muligt at styre en gruppe applikationer med policies," lød det fra Paul Maritz, der som et eksempel nævner, at man dermed kan sige, at produktions-applikationerne altid skal forfordeles over test-applikationer, hvis der er et ressource-problem.

"Det betyder også, at du kan køre applikationer både i dit eget datacenter og i et cloud-miljø. Og at du kan trække applikationerne tilbage fra skyen igen, hvis du ønsker det," pointerede VMware-direktøren.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.