Artikel top billede

Paul Maritz er administrerende direktør i VMware.

VMware-boss: Nu starter næste virtualiserings-bølge

Alt lige fra servere, netværk og storage til slutbrugernes mange enheder skal tænkes med ind i virtualiseringen, fortalte VMware-direktør Paul Maritz tirsdag formiddag i Bella Center.

Flere tusinde it-professionelle sad tirsdag formiddag klar i Bella Center for at høre VMwares adminstrerende direktør, Paul Maritz, fortælle om selskabets strategi for de kommende år.

CEO'en lagde ikke skjul på, at VMwares intention er at være omdrejningspunktet i det store ryk mod private, offentlige og hybride cloud computing-miljøer, der finder sted i disse år.

"Server, netværk og storage vil blive samlet i en gigantisk computer, der kan styres automatisk," lød det fra scenen. 

Det er første gang, at VMworld afholdes på dansk jord. Over 6.000 personer ventes at deltage, hvilket vidner om, at virtualisering er blandt de helt centrale emner i mange it-afdelinger. 

"I 2009 oversteg antallet ser serverapplikationer, der bliver udrullet på virtuelle maskiner, antallet af applikationer, der bliver udrullet på fysiske servere," oplyste Paul Maritz tilhørerne. 

Sådan skal de virtuelle datacentre udnyttes

Paul Maritz pegede i sin tale på, at virtualiseringen er kommet i bølger. Hvor den første bølge, der startede omkring årtusindeskiftet, i høj grad handlede om at effektivisere serverne, så handlede bølge to om at få kerneapplikationerne til at køre på det virtuelle setup.

Det arbejde, der vil finde sted i de kommende år, kommer ifølge Paul Maritz i høj grad til at handle om at tænke meget mere i en helhed, så også netværk, storage og slutbrugernes mange forskellige enheder tænkes med ind i virtualiseringen. It skal med andre ord virtualiseres både hos it-afdelingen og hos slutbrugeren, mener Paul Maritz.

"Men denne rejse handler ikke bare om at flytte gamle applikationer til en nye infratstruktur. Vi er nødt til at tale om en ny generation at applikationer, der er konstrueret til en virtuel infrastrukur. Applikationer skal fornyes," sagde Paul Maritz og pege på, at eksempelvis Ruby on Rails og Spring er oplagte frameworks til dette. 

"Vi opfordrer jer til at tænke på at samle jeres applikationer i virtuelle datacentre. Det gør det muligt at styre en gruppe applikationer med policies," lød det fra Paul Maritz, der som et eksempel nævner, at man dermed kan sige, at produktions-applikationerne altid skal forfordeles over test-applikationer, hvis der er et ressource-problem.

"Det betyder også, at du kan køre applikationer både i dit eget datacenter og i et cloud-miljø. Og at du kan trække applikationerne tilbage fra skyen igen, hvis du ønsker det," pointerede VMware-direktøren.

It leveret som en service

VMware præsenterede under keynoten flere nye produkter, der skal fuldende selskabets vision om at kunne levere "the new stack for it as a service".

"It-afdelingen ender med at få ansvaret for de gamle applikationer på den nye infrastruktur, de nye applikationer og alle SaaS-applikationerne," forklarede Paul Maritz om behovet for de nye værktøjer.

Flere gange i talen pegede han på, at det nu er tid til at udnytte virtualisering og cloud computing til at rulle virksomhedens systemer ud på de nye typer enheder som Apples iPad og de mange forskellige smartphones.

"En af de store udfordringer er at finde ud af, hvordan it kan styre de her applikationer på en sikker og konsistent måde.
Vi kan ikke længere holde disse enheder ude af it-miljøet. Vi skal finde en måde at styre dem på."

Kamp om markedsandele
Mens VMware fortsat er den største leverandør af virtualiserings-software på verdensplan, har også Microsoft og Citrix betydelige markedsandele.

Ifølge analysehuset IDC lå VMware ESX før sommerferien fortsat på en førsteplads på det globale marked for virtualiserings-platforme efter at være vokset med 19 procent i forhold til året før.

VMware Server lå trods et fald på ni procent nummer to, mens nummer tre, Microsofts Hyper-V, havde oplevet en vækst på 215 procent i forhold til året før.

Virtual Server 2005 fra Microsoft kom i rapporten ind på en fjerdeplads efter et fald i markedsandele på 29 procent, mens Citrix XenServer havde oplevet en vækst på 290 procent og kom ind på en femteplads.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere