10 tips til skrivebordet

Skrivebordet behøver slet, slet ikke se ud som første gang, du startede computeren. Du kan blandt andet fjerne ikoner, skjule mapper, få flere skriveborde, gemme skrivebordets layout og meget mere. Her finder du ti tips til det.

1. Skift baggrundsbillede automatisk hver halve time

Hvis du lige er kommet hjem fra drømmerejsen til New Zealand, har du uden tvivl kameraet fuld af naturbilleder. Men med kun en computerskærm kan du kun have et af dine ferie-skud som baggrundsbillede. Men vil du have flere billeder som baggrunde, uden at skulle skifte manuelt hele tiden, så prøv Wallpaper Juggler, der automatisk skifter dit baggrundsbillede.

Læs mere her.

2. Fire virtuelle skriveborde

Har du gang i mange programmer og opgaver på computeren, kan det være en fordel at få lidt mere plads at arbejde på. Det kan du få med programmet Desktops fra Microsoft, der giver dig fire skriveborde på din pc.

Læs mere her.

3. Sådan skjuler du ikoner i systembakken

Systembakken i nederste højre hjørne kan hurtigt komme til at være fuld af nytteløse ikoner, du ikke bruger til hverdag. Vil du slippe for at glo på dem alle, så kan du ved hjælp af nogle få klik få de ubrugelige ikoner væk.

Læs mere her.

4. Gem dit skrivebordslayout

Har du mange ikoner og genveje på dit skrivebord, og bare en lille smule orden eller struktur, så er det irriterende, hvis genvejene lige pludselig ligger anderledes, fordi du for eksempel er kommet til at ændre skærmindstillingerne. Men med programmet DeskSave kan du gemme ikonernes placering på skrivebordet.

Læs mere her.

5. Få thumbnails når du minimerer vinduer

I stedet for at et vindue bare kryber ned i proceslinjen, når du minimerer det, kan du med ThumbWin lave det til en thumbnail på skrivebordet. Det giver et bedre visuelt overblik over det, du har gang i. Du kan selv indstille størrelsen på dine thumbnails og vælge, hvor på skrivebordet de skal ligge, og du kan sågar flytte dem rundt med musen.

Læs mere her.

6. Giv dine skrivebordsikoner en slankekur

Vi kender alle synet af et skrivebord fyldt med ikoner, og da genveje jo har en meget praktisk funktion, er det ikke nødvendigvis en god ide at slette halvdelen for at få et mere overskueligt skrivebord. Der er derfor en anden løsning, der giver dig mere plads uden at fjerne et eneste ikon.

Læs mere her.

7. Lav en usynlig mappe på skrivebordet

Hvis ikke alle filer skal være let tilgængelige for andre på computeren, men du samtidig vil have nem og hurtig adgang til dem, så opret en usynlig mappe. Andre brugere af computeren kan ikke se mappen, men du ved, hvor den ligger og kan hurtigt klikke ind i den.

Læs mere her.

8. Lav dit eget ikon til skrivebordet

Hvis alle de medfølgende Windows-ikoner er ved at være lidt for kedelige at se på, så kan du bare lave dine egne og dermed gøre dit skrivebord mere personligt. Det er nemt og tager få sekunder.

Læs mere her.

9. Mere overskueligt skrivebord med RBTray

Du har sikkert ofte en masse åbne vinduer på skrivebordet. Der er altid muligheden for at minimere dem til proceslinjen, hvis du mangler plads, men der fylder de også godt op. I stedet kan du bruge RBTray, der giver dig mulighed for med et enkelt klik at minimere et vindue til systembakken. Det kan være et Stifinder-vindue, din browser eller en applikation, du har kørende.

Læs mere her.

10. Få en dock og ryd skrivebordet

Hvorfor have utallige genvejsikoner liggende og fylde på skrivebordet, når du kan gemme dem alle i en smart dock, der kan skjule sig, når du ikke bruger den. Docken kan ligge i bunden, toppen eller siden af skærmen.

Læs mere her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere