Skrabet og billig mobil til sms-folket

LG KS360 er ikke spækket med funktioner, men skabt som en billig mobiltelefon til sms/chat-folket. Men er det lykkedes godt nok? Få svaret her.

Skrabet og billig mobil til sms-folket

KS360 fra LG har ikke en imponerende lang række af smarte funktioner - du får for eksempel ikke navigation, hurtigt internet eller et avanceret kamera.

Men telefonen er også målrettet yngre brugere, der sms'er meget, og som måske ikke har midlerne til en dyr smartphone.

Men allerede her løber vi ind i et problem, for det telefonen er skabt til, er den ikke særlig god til. At skrive sms'er på KS360 er ingen fornøjelse - faktisk er det så irriterende, at flere af de beskeder, vi modtog i testperioden, aldrig blev besvaret (undskyld!), fordi vi ikke orkede det.

Flere fejltryk

Umiddelbart virker telefonen ellers oplagt til beskeder, da den rummer et Qwerty-tastatur, der skydes ud fra siden (hvilket jo betyder, at man et utal af gange skal dreje telefonen frem og tilbage).

Men tasterne på tastaturet er ikke store, hvilket resulterer i flere fejltryk. I flere situationer skal man holde Fn-tasten nede, hvis man for eksempel skal skrive et punktum - det er besværligt, tager tid og fungerer ikke godt, når man bare vil besvare en sms hurtigt.

Tastaturet har ikke egne æ-, ø- og å-taster, dem skal man finde ved at holde andre taster nede - det er også langsommeligt. Tastaturet gør, at man ikke kan skrive sms'er med en hånd, det er ellers meget rart i nogle situationer.

Skriver du mange sms'er, bliver du hurtigt træt af at bruge denne telefon, der derfor kan koste dig en større telefonregning, fordi man risikerer at vælge at ringe tilbage i stedet for at besvare en besked.

Discount mobil

KS360 måler 101,5 x 51 x 16,8 millimeter og vejer 111,5 gram. Det er ganske fornuftigt, og telefonen glider nemt ned i lommen.

LG's designere har næppe været på overarbejde for at skabe telefonen. Bagsiden er grå, forsiden sort og der løber en lyseblå/turkis kant rundt om telefonen.

Materialerne er af plastik, og telefonen ligner det, den er: en billig discount-mobil.

Til gengæld virker skydemekanismen til tastaturet ret robust - den ros skal LG have.

Skærmen er på 2,4 tommer og har en opløsning på 240 x 320 pixel, men forvent ikke at nyde mange flotte billeder på skærmen, for der er ikke meget plads til dem i telefonens hukommelse.

Gabende tomt

I siden på KS360 er der plads til et MicroSD-kort, desværre er indgangen gabende tom, når man får telefonen, og det viser sig at være rigtig, rigtig irriterende, for den indbyggede hukommelse disker kun op med 15 megabyte til musik, billeder og video.

Det betyder, at der går to minutter, så er hukommelsen brugt. For eksempel overførte vi et par musiknumre til telefonen og gik derefter i gang med at prøve kameraet af, men få billeder efter var hukommelsen fuld.

Det er lidt uforståeligt, at LG ikke smider et hukommelseskort med telefonen, så producenten kan undgå, at køberen bliver irriteret over den manglende plads, så hurtigt efter mobilen er pakket ud.

Radioen kan vi ikke klage over, det kan vi til gengæld over det manglende 3,5 millimeter-stik. Kameraet er på to megapixel, og kvaliteten er derefter - billederne bliver ikke fantastiske, men ok til mms-brug. Men drømmen om at blive mobilfotograf kan du godt glemme.

Trykfølsomme muligheder

KS360 har faktisk trykfølsomme muligheder. Skal man indtaste et telefonnummer, er der en trykfølsom menu, man skal bruge.

Det må være løsningen, når nu der ikke er nummer-taster på fronten.

Det fungerer egentlig godt, men det er alligevel svært ikke at undre sig over, hvorfor der kun skal være en trykfølsom mulighed til lige denne funktion.

Telefonen kan være lidt langsom, når man navigerer rundt i menuerne, og af og til tager det en god sjat tid, når telefonen skal gemme et billede, man lige har taget.

Ligeledes gisper telefonen nogle gange efter vejret, når man for eksempel vil slette hele opkaldsoversigten.

Irriteret over mobilen

Det er ikke et krav, at en mobil skal være spækket med funktioner for at få topkarakter. Selv en skrabet discountmobil kan score godt, hvis den er god at bruge. Problemet her er, at det er KS360 slet ikke.

Tværtimod bliver man utrolig irriteret over mobilen, og det er ikke nogen særlig god egenskab.

Vi giver LG KS360 karakteren en ud af seks - mobilen er billig, og det er sådan set det bedste at sige om den.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere