25 fremragende tips & tricks

Mangler du et par finter til at forbedre dit foto eller et gratis sted at gemme dine billeder? Så tjek denne artikel. Her får du 25 smarte tips og tricks.

25 fremragende tips & tricks

PC World bringer mange tips & tricks, for at læserne kan spare tid, foretage en handling nemmere og i det hele taget lære noget nyt.

Det kan være alt fra, hvordan du fjerner en person fra dit foto i Photoshop til at få flere muligheder i Internet Explorer.

På de følgende sider finder du 25 tips & tricks om alt muligt.

Tips & tricks 1-5

1. Tjek harddiskens helbred

Tag et servicetjek på din harddisk. Hvor mange timer har den været i brug, og virker den helt, som den skal? I dette tip forklarer vi, hvordan du tager temperaturen på din harddisk.

2. Få nemmere upload med Drop.io-udvidelse

En udvidelse til Firefox 3 gør det nemmere og hurtigere end nogensinde at uploade filer til Drop.io. Find udvidelsen her og gør det til en leg at dele filer med venner og familie.

3. Sådan slipper du for at dobbeltklikke

Hvorfor dobbeltklikke hvis du kan nøjes med et enkelt tryk på musen? Vil du gerne skære ned på museklikkene, så se her hvordan du kan nøjes med et enkelt klik til at åbne dokumenter og programmer.

4. Fjern personer og ting fra dit foto i Photoshop

Der er ikke noget værre end et godt feriefoto, som bliver ødelagt, fordi en eller anden japansk turist vader lige ind foran dit motiv. Heldigvis kan du med digitalkameraet altid knipse et nyt foto, men hvis du først opdager fejlen, når du sidder hjemme foran computeren, har du brug for hjælp. Eller rettere, du har brug for et billedbehandlingsprogram til at fjerne den irriterende person, som stjæler opmærksomheden på dit foto. Til at slette personen bruger vi Photoshop Elements 6, og tippet virker naturligvis også til at fjerne ting og bygninger fra et billede. Læs mere her.

5. Oprettelse af virtuelle drev

For mange er det rart at få et helt tomt drev og få et bedre overblik over placeringen af sine filer. Men problemet er tit, at man ikke har nok partitioner. For at skabe et nyt drev kræver det, at man tilføjer en ny harddisk i computeren eller formindsker en partition og opretter en ny ud fra den frigjorte plads. Læs videre her.

Tips & tricks 6-10

6. Lav nemt en ramme om dit foto i Photoshop

Det er nemt at få en ramme smidt omkring et billede med hjælp fra et billedbehandlingsprogram, og netop en ramme kan være med til at gøre dit motiv endnu bedre. Manøvren er ret enkel, men effekten kan være stor. Vi viser her, hvordan du gør.

7. Hent Transfz og søg hurtigere og nemmere

Forestil dig, at du sidder og skriver i et Word-dokument, og så vil du gerne søge efter noget på nettet. Normalt vil du så åbne din browser, vælge webside og søge, men du kan også prøve at bruge programmet Transfz. Har du installeret det, kan du trykke Alt+D, mens du stadig er i Word (eller et andet program), og så dukker der en søgeboks op, hvor du kan indtaste søgeordet samt vælge, hvor du vil søge ud fra en række websider som Google, Yahoo, YouTube, Digg, Delicious, Wikipedia, med flere. Læs mere her.

8. Find de enheder Windows ikke kan finde

Nogle gange kan Windows ikke finde en driver til en bestemt enhed. Det er irriterende, men så kan man prøve Unknown Devices, der er et lille værktøj, som kan hjælpe dig med at identificere enheden. Hvis du under enhedshåndtering finder en ukendt enhed, som Windows ikke automatisk kan finde drivere til så prøv Unknown Devices. Læs mere her.

9. Åben flere programmer på en gang

Der findes et væld af såkaldte launchers til pc'en. Ideen bag dem er at samle genveje til programmer og gøre det hurtigere og nemmere at åbne dem. Speed Launch er endnu et bud på en launcher til din pc, og programmet kan samle genveje til programmer, dokumenter og webadresser, som du så nemt kan åbne via en menu. Hent den her.

10. Flotte portrætter i sort/hvid med Photoshop

Sort/hvide fotos har fortsat en uhørt charme, og det gælder især portrætter. Vi viser, hvordan du i Photoshop nemt får skiftet farverne ud - og ikke mindst hvordan du finjusterer de sort/hvide nuancer. Bliv klogere her.

Tips & tricks 11-15

11. Sådan bruger du Hurtig-start i Windows

Spar klik og skrivebordsplads ved at bruge Hurtig-start i Windows. Se her hvordan du aktiverer menuen, og hvordan du tilføjer programmer til den.

12. Få flere muligheder i Internet Explorer

Super træk-og-slip, blokering af reklamer og lukning af faner ved at dobbeltklikke er bare nogle få af de mange funktioner, du får med udvidelsen IE7Pro til Internet Explorer. Hent udvidelsen her - og læs mere om funktionerne.

13. Sådan manipulerer du let i Photoshop

Det er forbavsende let at manipulere billeder, så det slet ikke er muligt at se, at der er pillet ved dem. Det eneste, det kræver, er et godt billedbehandlingsprogram. Vi har fundet Photoshop Elements 6 frem og viser, hvordan du på fem minutter foretager en let form for digital kirurgi. Læs mere her.

14. Gem dit skrivebordslayout

Har du mange ikoner og genveje på dit skrivebord og bare en lille smule orden eller struktur, så er det irriterende, hvis genvejene lige pludselig ligger anderledes, fordi du for eksempel er kommet til at ændre skærmindstillingerne. Med DeskSave kan du gemme ikonernes placering på skrivebordet, og du kan se hvordan her.

15. Det bedste kort til dit spejlreflekskamera

Har du investeret tusindvis af kroner i et lynhurtigt digitalt spejlreflekskamera, er det ærgerligt at halvere hastigheden med et forkert hukommelseskort. Men det er der stor risiko for. Heldigvis findes der hjælp til at finde det rette kort til netop din model. Se hvordan her.

Tips & tricks 16-20

16. Sammensæt en baggrund af flere billeder

Det er hyggeligt at have et billede af børnene eller gutterne på fisketuren som baggrund på computeren, men hvad med at sammensætte din egen baggrund med flere forskellige billeder? Det kan du med programmet Desktop Takeover, som du kan downloade her.

17. Bedre foto med et klik

Selv om dit billedet ser udmærket ud, kan Photoshop ofte give det et ekstra pift. Og i nogle tilfælde kan programmet endda redde fotos fra at ende i Windows' papirkurv. Se her hvordan.

18. Få samme visning i alle mapper

Er der forskel på, hvordan filerne bliver vist i dine mapper, og synes du, det er irriterende? Så kan du nemt indstille alle mapper til at vise filerne på den måde, du foretrækker. Se her hvordan.

19. Gratis online lager med Windowsklient

Websiden SteekR er et gratis og meget brugervenligt online lager, der for eksempel giver tre forskellige måder at uploade dine filer på. Læs mere og prøv tjenesten her.

20. Gratis og nem tekstbehandling til din nye bærbar

Har du købt en af de nye, små bærbare, er der sandsynligvis ikke et tekstbehandlingsprogram med. Vil du have et, der er gratis, og som ikke er for tungt at danse med, så prøv AbiWord, der fås på dansk og er let, nemt og hurtigt. Hent det her.

Tips & tricks 21-25

21. Brug Web Messenger når du er ude

Har du din egen bærbar med dig, er der ingen problemer med at gå på Messenger - så længe der er forbindelse til internettet selvfølgelig. Men man kan nemt komme i andre situationer, hvor man gerne vil benytte det populære chat-program, men hvor man ikke har adgang til det. Læs mere her.

22. Luk computeren i søvne

Er du ved at downloade en kæmpe fil, vil gerne ud af døren, men foretrækker at computeren ikke står tændt hele dagen, så kan du med Smart Shutdown indstille computeren til at lukke ned på et bestemt klokkeslet eller efter et bestemt tidsrum. Hent programmet, der også har en huske-funktion, her.

23. Få smæk på farverne i Photoshop

Synes du også, at dine fotos virker lidt flade i det? Der er ingen rigtig power på farverne, og billederne tager sig slet ikke så lækkert ud, som du havde regnet med. Heldigvis er det let at trylle med farverne og give dine kedelige billeder et pift. I Photoshop kan du nemlig skrue op for farvemætningen, så dine fotos kommer til at danse i friske farver. Læs hvordan her.

24. Slip for Caps Lock-fejl

Vi har alle prøvet at komme til at trykke på Caps-Lock-tasten ved en fejl og først opdaget det, når der er skrevet en halv Word-side - med store bogstaver. Men med en enkel ændring i Windows kan du blive advaret med en lyd, hvis du kommer til at trykke på Caps Lock, Screen Lock eller Num Lock. Se her hvordan, og se hvordan du ændrer store bogstaver til små, hvis uheldet alligevel er ude.

25. Snooze din mail med Hitmelater

Hvis du er typen, der glemmer at læse mails eller glemmer at besvare dem, fordi de synker dybere og dybere ned i din indbakke, kan du måske bruge webtjenesten Hitmelater. Har du fået 20 nye mails, og har du ikke tid til at tjekke dem alle, kan du, af frygt for du glemmer en vigtig mail i indbakken, videresende den til Hitmelater. Webtjenesten vil sende den tilbage til dig igen dagen efter - eller hvornår du har brug for det. Læs mere her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere