Artikel top billede

Venturefond og ATP skyder en milliard efter it-firmaer

Danske Via Venture Partners er klar med en millard kroner mere til at investere i nordiske it- og televirksomheder. Sigtekornet går både på små og store virksomheder.

I 2006 rejste venturefonden Via Venture Partners en millard kroner til investering i nordiske it- og televirksomheder.

Dengang blev pengene blandt andet brugt på en investering i KMD, men også i en lang række mindre og mellemstore virksomheder.

Nu er de klar med en ny fond på en millard kroner. Ligesom den første fond er det igen ATP, der stiller med de mange danske kroner.

Pengene går til at udvikle de udvalgte virksomheder i samarbejde med ledelsen og eksisterende ejere hen mod et salg.

Via Venture Partners investerer både i meget små virksomheder op til de relativt store. Kernefokus er dog på mellemstore virksomheder.

"Vi kan godt investere i virksomheder, der ikke har nogen omsætning endnu. Det har vi gjort i den første fond. Vores hovedsegment er nok virksomheder 30 til 200 millioner kroner i omsætning," forklarer John Helmsøe-Zinck, der i 2006 stiftede Via Venture Partners.

Med på sidelinjen

Hvordan Via Venture Partners spiller sammen med virksomheden om den videre udvikling er forskelligt. Via Venture Partners vil ikke gå ind og agere ledelse, men påvirker typisk virksomheden ved at tage meget aktiv del i arbejdet i bestyrelsen.

"Derudover kan vi være meget aktive, såfremt ledelsen og den øvrige bestyrelse ønsker det, på forskellige projektområder. For eksempel en ny kapitalstruktur, assistance i forhandlinger med strategiske partnere eller hjælpe til med etablering af nye filialer i udlandet," forklarer John Helmsøe-Zinck.

Via Venture Partners kan ligeledes hjælpe til, hvis virksomheden skal indgå fusioner eller opkøb.

Ideen med det hele er at maksimere virksomhedernes vækst og udvikling og på den måde gøre virksomheden interessant ved et salg.

"Målet er, at vi efter en årerække på tre til fem år eller mere kan sælge virksomheden med en god fortjeneste," forklarer John Helmsøe-Zinck.

Ved selve salget spiller Via Venture Partners samtidig en stor rolle i forhold til at finde de rigtige købere og den rigtige pris for virksomheden.

De fleste af de virksomheder, der er blevet investeret i via den første fond, er Via Venture Partners stadig medinvestor i.

Dog er blandt andet den lille virksomhed Radiocomp A/S blevet solgt til den taiwanske teleudstyrskoncern MTI.

Via Venture Partners investerede i Radiocomp A/S kun et halvt år efter, at virksomheden var startet,

I den første fond var langt over halvdelen af medinvesteringerne i danske virksomheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere