Her får du hjælp, hvis Google svigter

Du er sandsynligvis vant til at bruge Google, når du søger på nettet. Men der findes andre søgemaskiner, som bestemt er værd at surfe forbi. Se nogle af dem her.

Google er på alle leder og kanter den førende søgemaskine på det store, vide web.

Men der findes i hobetal af andre hjemmesider, der kan guide dig til den information, du søger. Herunder kan du se et par stykker, som vi mener, fortjener at blive nævnt.

Nogle af dem er klassiske søgemaskiner, som vi kender dem, der præsenterer en lang række af links, man skal forsøge at hitte rede i. Andre er eksempler på mere nytænkende søgemaskiner, der udforsker måderne at præsentere information på.

Bing

De fleste vil nok genkende Bing, som er Microsofts bud på en søgemaskine. Den er verdens næststørste efter Google, som i øvrigt har beskyldt Microsoft for at kopiere Googles resultater over i Bing.

Prøv Bing her

Yahoo

Yahoo var indtil for nylig nettets andenstørste søgemaskine, indtil Bing skubbede webgiganten ned på tredje trin. Det er en klassisk søgemaskine som de to ovennævnte. En aftale mellem Microsoft og Yahoo betyder dog, at Yahoo i løbet af 2011 vil begynde at vise resultater fra Bing i alle lande. Yahoo ejer også det tidligere meget populære Altavista, der dog ser ud til at være på vej væk.

Prøv Yahoo her

WolframAlpha 

Her er der mere tale om en "svarmaskine" end en "søgemaskine". WolframAlpha smider ikke en dynge af links til hjemmesider i hovedet på dig, men fungerer i stedet ved, at du stiller et spørgsmål og får et specifikt svar. Søg for eksempel på "Capitol of Uganda", og du får svaret samt en række andre informationer om vejret, lokal tid, befolkningsdata og nærliggende byer. Den kan dog langt fra svare på alt, og når det sker, mødes du bare af en blank side.

Prøv WolframAlpha her

Blekko

Blekko er ung beta-søgemaskine, der blev lanceret i november sidste år. Dens keyfeature er søgning ved hjælp af "slashtags", som er kategorier, du kan tilkoble din søgning. Vil du for eksempel søge på musik, kan du koble kategorien "gadgets" på og dermed præcisere søgningen og filtrere spam fra. Netop bekæmpelse af spam har folkene bag Blekko meget fokus på. Brugerne har mulighed for at markere resultater som spam, og Blekko er begyndt at blokere for "content farms", som er sider med masser af tekst designet til at opnå topplaceringer i søgemaskiner.

Prøv Blekko her

Kosmix

Kosmix adskiller sig fra mange andre sider ved at at bygge en "guide" til dig, når du søger. Søger du for eksempel på "Roskilde festival", indsamler Kosmix blandt andet udtræk fra Wikipedia, videoer fra YouTube, billeder fra Google, updates fra Twitter samt guides og artikler fra Helium.com, og præsenterer dem overskueligt på en slags "temaside".

Prøv Kosmix her




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere