Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Twitter fylder fem år - dette kan du vente i fremtiden

Twitter fylder fem år. Se her, hvordan fremtiden kan tegne sig for det vildt populære sociale medie.

Computerworld News Service: Twitter er et af de mest populære og omtalte internetfirmaer i verden.

Det er ikke nogen helt ringe præstation for et firma, der stadig var nyetableret i en tid, hvor verdensøkonomien styrtdykkede, og mange store virksomheder kæmpede om brugernes tid og opmærksomhed på nettet.

Efter kun fem år sender Twitters brugere nu dagligt mere end 140 millioner beskeder - såkaldte tweets eller kvidren på dansk - bestående af maksimalt 140 tegn. Det bliver til en milliard beskeder hver uge, skriver medstifter af Twitter, Biz Stone, i et blogindlæg.

En halv million om dagen

Stone bemærker også, at selvom det tog 18 måneder at få de første 500.000 brugere, så tilmelder næsten 500.000 nye brugere sig nu hver eneste dag. Det kan du læse mere om her.

Hvis det ikke er bevis nok på, at Twitter er kommet langt på kort tid, så står det i stigende grad klart, at mikroblogging-sitet langt fra er et sted, hvor folk blot tweeter om deres yndlingssandwich eller kvidrer løs blot for at høre den digitale lyd af deres egne stemmer.

Kommunikationsværktøj

Sitet fungerede også som et vigtigt kommunikations-værktøj, da den iranske stat slog hårdt ned på demonstranter i 2009, og da et fly fra luftfartsselskabet U.S. Airways nødlandede på Hudson-floden i New York City.

Dan Olds, der er analytiker hos The Gabriel Consulting Group, har kaldt Twitters fremkomst blandt de sociale medier for "forbløffende."

Dette kan du vente af Twitter i de kommende år

Når nu de første fem år er gået aldeles godt, hvad kan brugerne så vente sig af Twitter i løbet af de næste fem år?

Det er ikke helt ligetil at svare på, når det handler om sociale medier, hvor tingene konstant er i forandring.

Dan Olds og analytiker Rob Enderle fra Enderle Group mener, at Twitter er nødt til at brede sig ud for at kunne forsvare sig mod Facebook og den næste bølge af nye spillere inden for sociale netværk.

"Jeg forventer at se Twitter blive mere integreret i andre sociale netværk og måske endda blive standarden for, hvordan mange folk opdaterer deres onlineaktiviteter," siger Olds.

En one trick pony

"Men Twitter er stadig en slags 'one-trick pony' og tjenesten er enten nødt til at lære nogle nye trick eller sørge for at gøre sin ene ting bedre end alle andre."

Enderle vurderer, at Twitter skal blive bedre til at holde brugerne på sit site i længere tid af gangen og få flere folk til at tweete og til at læse tweets, hvis tjenesten skal overleve det næste årti.

Sidste år viste en spørgeundersøgelse udført af RJMetrics, som udvikler software til analyse af online-data, at kun 17 procent af alle Twitter-konti var aktive i maj 2010. Tidligt på året i 2007, da Twitter var nyetableret og havde langt færre brugere, var 70 procent af kontiene aktive.

"Da loyaliteten er lav, er der risiko for, at brugerne flytter," siger Enderle. "Twitter er nødt til at blive en langt mere permanent del af vores liv."

"Hvis ikke det sker, vil tjenesten ikke overleve det næste årti," vurderer han.

"Det ville være relativt let at finde på noget, der kan meget af det, Twitter kan, og det er alt for let for brugerne at skifte."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere