Artikel top billede

Så nemt skal du kunne skifte cloud-leverandør

Det skal fremover være ligeså nemt at shoppe rundt mellem cloud-leverandørerne, som det er at shoppe rundt mellem mobilselskaberne. Se her, hvordan det skal blive muligt.

Læs også: Cloud computing: Sådan fungerer det.

Computerworld News Service: Det skal være lige så nemt at skifte cloud-leverandør, som det er at skifte mobil-leverandør.

Sådan lyder det det chefen for EU-Kommissionens digitale agenda, kommissær Neelie Kroos, der vil sætte interoperabilitet og udarbejdelsen af fælles cloud-standarder helt forrest i EU's arbejde.

"Brugerne skal være i stand til at udskifte deres cloud-leverandør lige så hurtigt og nemt, som de i dag kan skifte internet- eller mobil-levernadør," siger hun.

Det helt centrale element

Neelie Kroos peger på, at interoperabilitet er helt central, hvis cloud'en skal være 'fair, åben og konkurrencesdygtig," som hun siger.

"Det internationale standardiserings-arbejde vil have stor indflydelse på cloud computing. Åbne specifikationer er nøglen til at skabe konkurrencedygtige og frugtbare markeder, der leverer, hvad kunderne har brug for," siger Neelie Kroos.

Hendes udmeldinger afspejler på mange måder en bekymring, der florerer blandt cloud-leverandørerne, hvor migration er blandt de største barrierer, der står i vejen for cloud computing.

Der er gennem de seneste år blevet lanceret en række cloud-certificerings-programmer og benchmarks, men der er findes fortsat ingen de facto-standard, der kan anvendes til at flytte data mellem forskellige leverandørers cloud-tilbud.

EU-Kommissionen er allerede i gang med at tage de store cloud-leverandører i ed.

"Det bliver nødvendigt med partnerskaber mellem industri og regeringer," siger Neelie Kroes.

Hun anerkender dog, at det kan blive meget svært at opnå konsensus på markedet, der tæller internationale it-kæmper som Dell, Citrix og Amazom, som alle er på jagt efter en ordentlig bid af kagen.

Læs også: Cloud computing: Sådan fungerer det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere