Artikel top billede

50 virksomheder ramt af Epsilons sikkerhedsbrud

Omkring 50 virksomheder er blevet påvirket af et større sikkerhedsbrud hos e-mail-udbyderen Epsilon Interactive. Se listen her.

Computerworld News Service: Efter et stort sikkerhedsbrud hos e-mail-udbyderen Epsilon Interactive har en del amerikanske virksomhederne advaret deres kunder mod e-mail-angreb.

Epsilon fortalte om hændelsen første gang fredag, hvor selskabet oplyste, at nogen var trængt ind i systemet og havde hentet e-mail-adresser og navne tilhørende en del af virksomhedens kunder.

Men det stod ikke umiddelbart klart, hvor mange af virksomhedens 2.500 kunder, der var blevet ramt.

Epsilon er fortsat forholdsvis tavs omkring sagen, men giver nu et mere klart billede af hvor mange virksomheder, der er blevet ramt.

I en kort meddelelse på sin egen hjemmeside fortæller Epsilon, at "omkring to procent af det samlede kundetal - omkring 50 virksomheder - er blevet ramt".

Kunderne til en del af de virksomheder, som inkluderer Target, Citigroup, Tivo og Walgreens, vågnede mandag op til e-mails med advarsler om, at deres e-mail-adresse var blevet stjålet, og at spam eller ondsindede beskeder kunne være på vej i deres retning. Men indtil videre nægter Epsilon at udlevere en samlet liste over påvirkede virksomheder.

40 milliarder beskeder

Virksomheder betaler Epsilon for at udsende mere end 40 milliarder beskeder årligt på deres vegne.

Millioner af adresser menes stjålet, og problemet kan vise sig at være meget værre, end mange tror, siger sikkerhedseksperter.

Når bedragere kender både offerets navn og e-mail-adresse, og navnene på de virksomheder som offeret handler med, så vil de nemlig i langt højere grad være i stand til at skabe målrettede såkaldte "spear-phishing"-angreb, som forsøger at få ofrene til at afsløre interessante detaljer om sig selv, for eksempel passwords eller kontonumre.

"Folk nedtoner det ved at sige, at 'i det mindste fik de ikke fat i økonomiske informationer'. Det er selvfølgelig også rigtigt, men de fik altså fat i oplysninger, der muligvis kan give dem adgang til økonomiske informationer (i et phishing-angreb, red.)," advarer Neil Schwartzman, der er leder af forbrugergruppen Coalition Against Unsolicited Commercial Email, som er baseret i Montreal.

IDG News Service har fået bekræftet, at følgende virksomheder har advaret kunder imod sikkerhedsbruddet.

Eftersom Epsilon oftest beskæftiger sig med forretningsdelen af virksomhederne, er det ikke alle, som gør forretninger med de nævnte selskaber, der har fået deres e-mail-adresser stjålet.

AbeBooks
Ameriprise Financial
Barclays Bank
Best Buy
Brookstone
Citibank
Disney Destinations
Hilton Worldwide
JP Morgan Chase
Kroger
Lacoste
Marriott International
McKinsey Quarterly
New York & Company
Robert Half
Target
Tivo
US Bank
Walgreens

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.