Artikel top billede

Prosa: CSC viser tegn på at give sig i forhandlinger

Onsdagens forhandlingsmøde i konflikten mellem CSC og Prosa viser positiv fremgang, mener Prosa, der nu ser tegn på, at CSC også vil give sig i forhandlingerne.

Endnu et forhandlingsmøde mellem it-giganten CSC og it-fagforbundet Prosa, som foregik onsdag, viser nu for første gang fremgang i forhandlingerne mellem parterne i den otte uger lange konflikt.  
 
Hos Prosa vil næstformand Hanne Lykke Jespersen ikke kommentere det konkrete indhold af forhandlingerne, men fortæller, at fagforbundet oplever, at CSC gør tegn til at komme fagforbundet i møde i forhold til forhandlingerne.
 
"Vi ser nu, at CSC lige så stille - ikke vildt og voldsomt - har lukket op for posen, og har vist tegn på at ville give sig noget," siger Hanne Lykke Jespersen.
 
Næstformanden betegner dette som "det første rigtige positive" siden genoptagelsen af møderne mellem parterne og fortæller, at CSC overfor fagforbundet har indrømmet, at det bliver svært for Prosa at give mere i forhandlingerne uden at få noget igen. 
 
"Vi har givet os rigtigt langt. Og vi kan ikke give os mere nu, uden at der sker noget fra den anden side. Og det er de med på," siger Hanne Lykke Jespersen. 
 
Hos CSC siger director og leder af firmaets forhandlingsudvalg i konflikten med Prosa, Lene Christensen:

"Vi er glade for, at forhandlingerne fortsætter, og vi håber fortsat på, at vi kan finde en løsning i fællesskab, så vi kan sikre CSC's konkurrenceevne og danske arbejdspladser. Det kommende møde i næste uge må vise, om det peger i den rigtige retning," siger Lene Christensen.

Prosa fremlagde i sidste uge sammen med andre fagforbund en skitse til en revideret udgave af den omdiskuterede tryghedsaftale, der er en af akilleshælene i stridsmålet mellem parterne for CSC's ledelse.  

Til det sagde CSC-chef Lene Christensen, at "Prosas og de øvrige foreningers udkast til en ny tryghedsaftale indeholder nogle positive elementer i forhold til de hidtidige aftaler," men at "de meget betydelige krav på fratrædelsesgodtgørelse er foreningernes oplæg imidlertid desværre ikke i nærheden af at nærme sig markedsniveau."

Parterne vil i forbindelse med onsdagens møde om kort tid udsende en fælles meddelelse til de ansatte hos CSC.  

Parterne har i øvrigt aftalt at mødes igen på mandag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere