Har du en smartphone, kan du nemlig for 22 kroner i Android Market eller 24 kroner på Apples App Store købe den dansk udviklede app Endomondo Pro, som tidligere i år blev kåret til Danmarks bedste app.
Hvis dit kondital ikke engang vækker misundelse i den lokale ølklub, kan Endomondo hjælpe dig. Udstyret med den har du nemlig mulighed for at se, hvor langt du har løbet/cyklet, hvor hurtigt, hvad dine deltider var, og hvor mange kalorier, du har forbrændt. Samtidig kan du dyste mod vennerne eller løbe mod din egne tidligere tider.
Endomondo fungerer ved at bruge GPS'en i din telefon. Derved kan applikationen i realtid holde øje med, hvor langt du bevæger dig - og ikke mindst hvor hurtigt.
Vi har testet Endomondo Pro til Android og her kommer vores vurdering af applikationen, der kan hjælpe dig til at forbedre dine sportspræstationer.
Nemt at bruge
Det er supernemt at komme i gang med Endomondo Pro. Første gang, du bruger applikationen, skal du indtaste nogle oplysninger. Det er blandt andet din højde og vægt, og det skal bruges til at beregne dit kalorieforbrug.
Applikationen er meget simpel at bruge, og efter et par gange kan du opsætte en trænings-session, hurtigere end du kan løbe en 100-meter.
Når du skal i gang med en session, vælger du, hvilken sport du vil dyrke. Løb, cykling, en tur på rulleskøjter og golf er bare nogle af de mange muligheder.
Vælger du for eksempel løb, kan du derefter vælge mellem flere forskellige træningsmuligheder. Det kan være, du har et mål i form af en distance eller et antal minutter, du vil løbe. Så taster du det ind.
Eller du kan øge konkurrencen ved at downloade en rute og prøve at slå den Endomondo-bruger, der har klaret sig bedst eller dine venners tider på ruten.
En af de ting, vi har fundet rigtig motiverende, er funktionen, hvor du kan løbe mod dine egne tidligere tider. Det kan være med til, at du hele tiden forbedrer dig på din yndlingsdistance.
Du er fem sekunder bagefter!
Når du har opsat dit træningspas, kan du fint tænde din yndlings workout-musik, du har liggende på din telefon, og begynde træningssessionen. Undervejs får du for hver kilometer opdateringer om deltid, distance og forventet samlet tid af din nye personlige træningscoach.
Har du valgt at slå din egen tid, får du undervejs opdateringer om, hvor langt du er foran eller bagefter. Den funktion fører ofte til, at du ignorerer det begyndende sidestik og kæmper videre. For undskyldningen "det her kan jeg ikke", er ikke særlig brugbar, hvis du er bagefter din egen tidligere tid.
Ingen synes, det er sjovt at tabe til sig selv, og dermed er vejen lagt til hele tiden at forbedre sig.
Den personlige træningscoachs opdateringer undervejs fungerer rigtig godt, selv om hendes stemme ikke ligefrem leder tankerne hen på en soulsangerinde, men nærmere er lidt firkantet og robot-agtig.
Artiklen fortsætter på næste side...