Test: Endomondo giver dig en personlig træner til en 20'er

Sports-applikationen Endomondo Pro giver et væld af muligheder for at tracke dine træninger, få opdateringer undervejs og dyste mod dig selv eller dine venner. Vi har testet den populære applikation.

Kniber det med motivationen til at give sig 100 procent, eller lægger du dig altid på baghjul af de andre cyklister? Så er der godt nyt til dig.

Har du en smartphone, kan du nemlig for 22 kroner i Android Market eller 24 kroner på Apples App Store købe den dansk udviklede app Endomondo Pro, som tidligere i år blev kåret til Danmarks bedste app.

Hvis dit kondital ikke engang vækker misundelse i den lokale ølklub, kan Endomondo hjælpe dig. Udstyret med den har du nemlig mulighed for at se, hvor langt du har løbet/cyklet, hvor hurtigt, hvad dine deltider var, og hvor mange kalorier, du har forbrændt. Samtidig kan du dyste mod vennerne eller løbe mod din egne tidligere tider.

Endomondo fungerer ved at bruge GPS'en i din telefon. Derved kan applikationen i realtid holde øje med, hvor langt du bevæger dig - og ikke mindst hvor hurtigt.

Vi har testet Endomondo Pro til Android og her kommer vores vurdering af applikationen, der kan hjælpe dig til at forbedre dine sportspræstationer.

Nemt at bruge
Det er supernemt at komme i gang med Endomondo Pro. Første gang, du bruger applikationen, skal du indtaste nogle oplysninger. Det er blandt andet din højde og vægt, og det skal bruges til at beregne dit kalorieforbrug.

Applikationen er meget simpel at bruge, og efter et par gange kan du opsætte en trænings-session, hurtigere end du kan løbe en 100-meter.

Når du skal i gang med en session, vælger du, hvilken sport du vil dyrke. Løb, cykling, en tur på rulleskøjter og golf er bare nogle af de mange muligheder.

Vælger du for eksempel løb, kan du derefter vælge mellem flere forskellige træningsmuligheder. Det kan være, du har et mål i form af en distance eller et antal minutter, du vil løbe. Så taster du det ind.

Eller du kan øge konkurrencen ved at downloade en rute og prøve at slå den Endomondo-bruger, der har klaret sig bedst eller dine venners tider på ruten.

En af de ting, vi har fundet rigtig motiverende, er funktionen, hvor du kan løbe mod dine egne tidligere tider. Det kan være med til, at du hele tiden forbedrer dig på din yndlingsdistance.

Du er fem sekunder bagefter!
Når du har opsat dit træningspas, kan du fint tænde din yndlings workout-musik, du har liggende på din telefon, og begynde træningssessionen. Undervejs får du for hver kilometer opdateringer om deltid, distance og forventet samlet tid af din nye personlige træningscoach.

Har du valgt at slå din egen tid, får du undervejs opdateringer om, hvor langt du er foran eller bagefter. Den funktion fører ofte til, at du ignorerer det begyndende sidestik og kæmper videre. For undskyldningen "det her kan jeg ikke", er ikke særlig brugbar, hvis du er bagefter din egen tidligere tid.

Ingen synes, det er sjovt at tabe til sig selv, og dermed er vejen lagt til hele tiden at forbedre sig.

Den personlige træningscoachs opdateringer undervejs fungerer rigtig godt, selv om hendes stemme ikke ligefrem leder tankerne hen på en soulsangerinde, men nærmere er lidt firkantet og robot-agtig.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.