Artikel top billede

(Foto: Morten Nevado)

CSC-folk i dilemma: Ja eller nej til ny overenskomst

Ja eller nej? Det er det store spørgsmål for hundredevis af CSC-ansatte, der mandag skal vende tommelen op eller ned til en afstemning om en ny overenskomst mellem CSC og Prosa.

CSC-medarbejderne fra de to Prosa-klubber CSC/Profot og CSC/DK skal mandag stemme om det forslag til ny overenskomst, som forhandlingsudvalgene fra CSC og Prosa fredag nåede frem til.
 
Parterne har indtil videre holdt indholdet af aftalen, der har udgangspunkt i HK/privats overenskomst, tæt til kroppen.
 
Fredagens aftale er et resultat af intense forhandlinger uden om forligsinstitutionen med udgangspunkt i det ultimatum, som it-giganten sidste mandag overleverede de to Prosa-klubber efter mere end tre måneders lockout og strejke i forbindelse med den igangværende strid om en ny overenskomt. 
  
Besluttes mandag eftermiddag
Medlemmerne af de to Prosa-klubber hos CSC vil mandag eftermiddag beslutte, hvorvidt den nye overenskomst mellem parterne skal til såkaldt urafstemning.
 
Siger medlemmerne nej til urafstemning om den nye overenskomst, er konflikten en realitet 1. juni. Det vil betyde, at omkring 400 CSC-ansatte vil gå i strejke.
 
Hvis medlemmerne i stedet beslutter at sende aftalen til urafstemning, er der stadig et stykke vej før konfliktskyerne er drevet væk fra himlen over CSC.
 
Er de to klubber uenige til urafstemningen, kan forslaget falde, og konflikten være en realitet - muligvis med et par dages forsinkelse for at spare på strejkekassen i Kristi Himmelfarts-ferien. 
 
Ivrig diskussion
Mandag morgen stod lockoutede og strejkende medarbejdere fortsat i gule veste foran portene på Retortvej, hvor de ivrigt diskuterede fredagens overenskomstforslag i smågrupper sammen med andre CSC-ansatte på vej på arbejde inden for murene.

Her blev medarbejderne af tillidsfolkene orienteret om indholdet af aftalen, der som nævnt holdes tæt til kroppen.

Sidst på formiddagen er det de lockoutede og strejkendes tur - de gennemgår forslaget i den kælder, som i næsten fire måneder har været deres base under konflikten.

Medlemmerne af de to Prosa-klubber er to dage fra en omfattende udvidelse af den igangværende konflikt. En varslet strejke vil sende op mod 400 CSC-ansatte i strejke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere