Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Morten Nevado)

CSC-strejke: Hårdt mod hårdt skaber ingen fremtid

Computerworld mener: CSC-folk er klar til at gå planken ud med storstrejke for at skade den virksomhed, som de arbejder for, mest muligt. Det er der ikke meget fremtid i.

Computerworld mener: I morgen onsdag går den største strejke i nyere dansk it-historie i gang, når 330 Prosa-organiserede CSC-medarbejdere nedlægger arbejdet.

Hensigten er at få det til at gøre så ondt på CSC's kunder - og dermed selskabet - at der bliver fremtvunget en løsning, som Prosas medlemmer tror bliver bedre end den aftale, som Prosas forhandlere ellers gav CSC håndslag på i fredags. Det kan du læse mere om her.

Parterne har været i konflikt i snart fire måneder.

Undervejs har der været mange møder, mange prøveballoner og mange forhandlinger, men lige lidt har det hjulpet.

Hårdt skal sættes mod hårdt

Det skyldes, at et flertal af Prosas medlemmer slet ikke har været interesserede i at finde en mindelig forhandlingsløsning.

I stedet har der bredt sig en stemning af fjendskab og et ønske om at sætte hårdt-mod-hårdt.

Mandagens medlemsmøde - hvor det blev et nej til den frem-forhandlede løsning - viser da også tydeligt, at hovedparten af Prosa-medlemmerne er interesserede i at få skubbet sagen helt ud til kanten.

Prosa vil se knald eller fald og en klar vinder i konflikten - også selv om det kan koste på fællesskab, medansvar, værdigrundlag, samarbejdskulturer, lønniveauer, fremtidspotentiale og mange andre af de ting, som man bygger fremgangsrige vidensvirksomheder af.

Det mest voldsomme våben

Mange i Prosa har endda givet udtryk for, at de glæder sig til strejken, der begynder onsdag morgen, ligesom det har været antydet, at de seneste dages forhandlinger med CSC ligefrem har været skinforhandlinger, som Prosa har været tvunget til at deltage i, hvis ikke foreningen skulle miste strejkeretten.

Strejken er da også uden sammenligning Prosas mest voldsomme våben og den eneste måde, hvorpå forbundet har en chance for at stramme tommelskruen helt i bund om CSC - hvis altså forbundet tirsdag eftermiddag får medhold i Arbejdsretten om, at CSC ikke må tage vikarer/konsulenter ind for at varetage de strejkendes job.

Satser det hele på sidste fase

Strejken er sidste fase i konflikten. Den vil vare ved, til en af parterne er mør nok til at lade den anden part få sin vilje. Eller til Folketinget griber ind, hvilket vil kræve, at en strejke rammer en række vitale offentlige it-systemer hårdt og brutalt.

Prosa-medlemmerne satser nu hele butikken på, at de får deres vilje og kan beholde en række af deres i den danske it-branche særegne privilegier også i fremtiden.

Det kan være, at det lykkes, og det kan være, at det vil være til gavn for mange af de nuværende CSC-medarbejdere.

Men for CSC's fremtid vil det ikke være godt. Det er en kortsigtet løsning, som ikke er gangbar i en tid, hvor it-virksomhederne konkurrerer globalt.

Dette er et vilkår, som enhver it-ansat i Danmark er nødt til at forholde sig til.

Tiderne er skiftet, siden snakken gik på de gammeldags overenskomst-mæssige standardfraser med 'sidst ind, først ud', automatiske lønstigninger, tjenestemandslignende vilkår og lignende.

I den globaliserede og stærkt konkurrenceorienterede it-branche er det medejerskab, fleksibilitet, forandringsvillighed og manøvredygtighed, der på længere sigt skiller fårene fra bukkene og bestemmer, hvilke virksomheder der skal overleve - og som Danmark skal leve af i fremtiden.

Hvis medarbejderne skader virksomheden, som de arbejder for, skader de jo også sig selv. Har man et fjendebillede af den virksomhed, som man arbejder for, er man måske det forkerte sted.

Husk det, når strejken bryder løs onsdag morgen.

Læs også
Prosa: Derfor blev det nej til CSC-udspil

Prosa-folk siger nej til overenskomst: Går i strejke.

Overblik: Sådan vil CSC-strejke ramme Danmark

Se alle CSC-systemerne der kan lamme Danmark

Overblik: Så alvorlig er situationen i CSC




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere