Artikel top billede

Overblik: Nu truer det store kollaps i CSC

Prosas forhandlere fik den kolde skulder. Nu er strejken i fuld gang. Det offentlige Danmark frygter konsekvenserne af ustabil CSC-drift. Få det fulde overblik over den dramatiske uge her.

Først så det ud til, at CSC og Prosa i sidste time inden parternes gamle fredsaftale udløb endelig var nået frem til en ny overenskomst-aftale, som begge parter kunne leve med.

Så stemte Prosas medlemmer aftalen ned, hvilket nu har udløst den største strejke i den danske it-branche i nyere tid.

Ifølge Computerworlds udsendte medarbejder var stemningen nærmest præget af lettelse på pladsen foran CSC's hovedbygning i Valby i København, da strejken først var blevet indledt.

Få overblikket over denn dramatiske seneste uge i CSC-konflikten.

Klik på hvert enkelt link for at læse mere.


CSC: Vi er tilfredse med mæglingsforslag

CSC er godt tilfreds med Forligsmandens mæglingsforslag, som Prosa-medlemmerne skal stemme om den 12. juni. Især er CSC tilfreds med kravet om urafstemning, siger direktør.


KMD: CSC-konflikt truer udbetaling af sociale ydelser
I værste fald vil danskere ikke få udbetalt sociale ydelser som følge af CSC-konflikten, fortæller KMD.


Forligsmand tvinger nyt CSC-forslag til urafstemning
Forligsmanden vil senest den 12. juni have CSC-konfliktens parter til at tage stilling til mæglingsforslag. Denne gang skal alle berørte Prosa-medlemmer stemme, har Forligsmanden bestemt.


Prosa: Vi vandt vikar-kampen mod CSC
Arbejdsretten har netop afsagt dom om den principielle sag om oplæring af vikarer/konsulenter. Ifølge Prosa selv vandt fagforeningen kampen.


CSC-strejke: Hårdt mod hårdt skaber ingen fremtid
Computerworld mener: CSC-folk er klar til at gå planken ud med storstrejke for at skade den virksomhed, som de arbejder for, mest muligt. Det er der ikke meget fremtid i.


CSC: Sørgeligt at Prosa stemte nej til god aftale
Interview: CSC-chef Lene Christensen er meget ked af, at Prosa afviste en urafstemning om en god aftale. Nu afventer hun møde med forligsmanden, men har ikke håb om en ny aftale i dag.


CSC: Arbejdsretsdom har ingen konsekvenser for os
Tirsdag gav Arbejdsretten CSC et slag over fingrene, men dommen giver ingen problemer for it-giganten, lover CSC.


Aktivister stormer CSC-hovedkontor med piratflag
En gruppe anonyme aktivister løb i morges ind til it-virksomheden CSC's hovedkontor. Her byttede de CSC's logoflag ud med piratflag.


Skat holder daglige møder med CSC: Vi er bekymrede
Skat er bekymret for den storstrejke, som starter hos CSC onsdag. Andre kunder er mere rolige, men følger situationen tæt.


Prosa: Derfor blev det nej til CSC-udspil
Det var tæt løb, da de CSC-ansatte Prosa-medlemmer skød strejken i gang med beslutningen om ikke at sende den ny overenskomst til urafstemning.


Prosa-folk siger nej til overenskomst: Går i strejke
Prosas medlemmer har til stormøde sagt nej til overenskomst-udspil. Nu kommer storstrejken.


CSC-folk i dilemma: Ja eller nej til ny overenskomst
Ja eller nej? Det er det store spørgsmål for hundredevis af CSC-ansatte, der mandag skal vende tommelen op eller ned til en afstemning om en ny overenskomst mellem CSC og Prosa.


Enige om ny overenskomst - CSC og Prosa slutter fred
CSC og Prosa er efter mere end tre måneders konflikt nået frem til en ny overenskomst.


Dagbog fra CSC-lockoutet: Stilhed før stormen
Der er kun fem dage tilbage, før storstrejken på CSC kan bryde ud. I sjette afsnit af dagbogen kan du læse om vikarer, der pludselig er konsulenter, tilkaldelse af politiet, svigt og magtkampe.


Total tavshed fra CSC efter nederlag
Det er overordentligt svært at få en kommentar fra CSC efter Arbejdsrettens afgørelse i går, der kan tolkes som en sejr for Prosa.


Reportage: Kæmpe demonstration foran CSC
Torsdag eftermiddag var folk fra hele landet samlet foran CSC for at vise deres utilfredshed over it-gigantens kamp mod fagforeningen Prosa.


HK trækker støtte til Prosa-demonstration tilbage
HK Ungdom Hovedstaden vil støtte Prosas demonstration torsdag eftermiddag. Men det sætter HK's hovedbestyrelse en stopper for.


Prosa kan stor-strejke trods CSC-aftale med HK
CSC-trussel til Prosa om overenskomst med HK/Privat gør ikke nødvendigvis Prosas konflikt ulovlig, mener professor i arbejdsret.


CSC-debat: "Vi har verdens næsthøjeste lønninger"
CSC-konflikten er symptomet på et alvorligt dansk problem, der også kan indhente andre it-folk, mener tænketank.


CSC-konflikt: Ondt blod mellem it-fagforeninger?
Historikken viser benhårde opgør mellem Prosa og konkurrerende fagforbund, men ifølge Prosa bakker HK op. Trykprøver CSC-topchef samarbejdet?


CSC opgiver overenskomsten med Prosa
CSC opgiver nu forhandlingerne med it-fagforeningen Prosa og "anser sig som frigjort fra overenskomstgrundlaget".


CSC-konflikt rammer politiets it-systemer
CSC-konflikten rammer det danske politis it. Se her hvordan.


Svært dilemma: Hvilke CSC-systemer skal overleve?
CSC-konflikten tvinger regeringen til at tage nogle svære valg. Hvilke systemer skal overleve en storkonflikt, og hvilke må gå ned?


Overblik: Sådan vil CSC-strejke ramme Danmark
Der er under to uger til 300 CSC-folk går i strejke. Få overblikket over de systemer, der bliver ramt. Og hvordan humøret er blandt de konflikt-ramte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital