Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Test: Ny mobil er grøn, køn og opkaldt efter et træ

Sony Ericssons Elm er en elegant og miljørigtig mobil opkaldt efter et populært træ og til en attraktiv pris.

Sony Ericsson vil gerne fremstå som et 'grønt' foretagende. Derfor har den lavet GreenHeart-serien af miljørigtige mobiler. Som nu denne model, der sågar er opkaldt efter et træ. Elme-mobilen er lavet af genbrugsmaterialer, så når du griber om den lidt for tynde plast, kan det måske være en trøst, at du holder om en omsmeltet colaflaske.

Selv om mobilen føles billig, ser den dyr ud. Sony Ericsson har forfinet det klassiske 'chokolade-stang'-format med enkle midler: Det blanke felt omkring skærmen. De let bølgede taster. Det riflede mønster bagtil. Den diskrete sølvring om kameraets udløser og linse. Og ikke mindst den let kurvede bagklap, som - modsat resten af mobilen - er af kølig metal.

Sort eller pink

Elm fås i to farver, og du er garanteret ikke i tvivl om, hvilken du foretrækker. Valget står mellem klassisk sort/sølv - og så den sart lyserøde, nærmest kosmetik-agtige, variant, som Sony Ericsson var så flinke at sende mig.

Alle knapper sidder i et klassisk layout, så mobilen kræver et minimum af tilvænning. De store præcise taster gør Elm til en glimrende SMS-mobil.

Menusystemet er også klassisk Sony Ericsson. Dog suppleret med et par nyttige mini-programmer. Som Facebook-klienten, der lader dig tjekke op på vennerne og opdatere din status - uden først at fyre op under weblæseren. Hver gang du tager et billede, får du faktisk mulighed for at sende det til Facebook eller Twitter.

Billeder og musik

Kvaliteten rækker nu også kun til skærmvisning, så kameraets opløsning på fem megapixel er 'overkill'. Trods autofokus med ansigtsgenkendelse er kvaliteten på det jævne - med udvaskede farver og mudrede detaljer, især når mørket sænker sig. Den lille diode-lampe hjælper på nærbilleder, men den kan ikke gøre det ud for en rigtig flash. Til gengæld kan den bruges som videolys og lommelygte.

Musikalsk nyder Elm godt af kendte walkman-finesser som TrackID, som genkender sange via nettet. Og SensMe der vælger musik efter dit humør. Her er også en FM-radio, som som kræver, at hovedtelefonerne er tilkoblet.
Hvilket bringer os til en af mobilens største mangler: Den har ikke noget 3,5mm stik, så du kan ikke tilkoble et par ordentlige hovedtelefoner. Det kan løses med en adapter, men så ryger en del af mobilens elegance.

Fine forbindelser

Lageret kan udvides med hukommelseskort (microSD), og mobilen kan endda fungere som medieserver (DLNA). Det sidste er rigtig smart, når du vil hive musik og billeder over på tv-skærmen - for eksempel via en PlayStation 3. I mange nye fladskærme er DLNA-standarden indbygget, så du ikke behøver nogen ekstra boks.

Af andre forbindelser skal nævnes hurtig 3G (HSDPA), WiFi, Bluetooth - og endda GPS. Det medfølgende navigationsprogram (Wisepilot) er ikke meget værd i praksis, men Google-kortene er rare at have ved hånden. Og med geotagging husker billederne selv, hvor de er taget.

I tilgift får du træningsprogrammet Tracker, som kortlægger dine løbeture, så du får overblik over rute og hastighed. Foretrækker du at lægge motionen ind i hverdagen, kan du glæde dig over den indbyggede skridttæller.

Mange finesser

Selv om Elm ikke er nogen smartphone, er det muligt at køre programmer i baggrunden, og mail-klienten understøtter Microsoft Exchange. Hermed bliver mobilen relevant for mange virksomheder.

I testfasen gik der tre dage mellem hver opladning. Men vi brugte heller ikke de trådløse forbindelser ret meget. Det skyldes især den lille skærm (2,2 tommer), som bestemt ikke inviterer til de store online-eventyr. Billedet roterer automatisk - men ikke så hurtigt, som man kunne ønske.

Generelt virker telefonen en smule sløv i optrækket.
Så selv om du får mange finesser til prisen, er Elm bedst til tekst og tale. Den kan altså ikke erstatte en iPhone eller Android-model. Men du får en fin allround-mobil - med elegant design og grøn samvittighed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere