Microsoft: Vores Office-pakke er stadig den bedste

Konkurrencen er benhård, når det gælder kontorpakker on- og offline. Microsoft er dog ikke bekymret for, hvordan det skal gå den nye Office 2010 - få forklaringen her.

Seks måneder efter, at Microsoft frigav sin kontorpakke Office 2010 i en betaversion, er den nu klar til at blive sendt på markedet i den endelige version.

Det sker onsdag, hvor Microsoft foruden Office 2010 også lancerer SharePoint 2010, Project 2010 og Visio 2010.

Thomas Schnegelsberg, divisionschef for Microsofts Office-division i Danmark, fortæller, at Office 2010 først og fremmest adskiller sig fra forgængeren fra 2007 ved at have integreret internettet i form af Office Web Apps.

- Det giver nogle ret spændende nye muligheder for brugerne. Man kan selvfølgelig få adgang til sine dokumenter fra computeren, men også fra en mobiltelefon eller en browser, og det giver noget fleksibilitet i måden, som folk arbejder med data på, siger han.

- Uafhængigt af hvor du arbejder, og hvordan du arbejder, så mister du ikke data eller formatering. Du ødelægger ikke strukturen for andre, hvis du går ind og laver en ændring og gemmer den, lyder løftet fra Microsoft-chefen.

Analysehuset Forrester har estimeret, at 57 procent af virksomhederne i Nordamerika, Europa og Asien anvender Office 2007, og at 80 procent anvender en eller anden version af Office fra Microsoft.

Lægger man alle konkurrenterne sammen - herunder Google og OpenOffice - står de for omkring otte procent af virksomhedsmarkedet, vurderede Forrester i marts sidste år.

Ydermere svarede 78 procent af de adspurgte virksomheder, at de ingen planer havde om at skifte til en anden kontorpakke-leverandør.

Øget konkurrence
Siden 2007-versionen af Office-pakken fra Microsoft kom på markedet, er konkurrencen dog øget markant.

Googles bud på en professionel kontorpakke, Google Apps Premier Edition, er netop fyldt tre år. Web-løsningen tegner til at blive den største trussel mod Microsofts dominans.

Samtidig er også den gratis kontorpakke, OpenOffice, blevet så moden, at den for alvor er begyndt at vinde indpas i det offentlige, og med en pengestærk virksomhed i ryggen i form af Oracle, der har købt Sun og dermed overtaget open source-kontorpakken, er der udsigt til, at den bliver yderligere forbedret i de kommende år.

Også IBM forsøger at rykke ved Microsofts dominerende position med kontorpakken Symphony, og endelig har Apples voksende popularitet være med til at gøre livet lettere for iWork-kontorpakken, der udelukkende findes til Mac.

Thomas Schnegelsberg vælger dog at tage konkurrencen med sindsro.

- Det, som folk vil opleve, når de får sat sig ind i 2010 og begynder at sammenligne med andre tilbud på markedet, er, at det, som du forventer vil ske, rent faktisk sker. Det er det, der gør, at vi stadig vil have en meget stor skare af brugere, der vil foretrække Microsoft Office i forhold til noget andet.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Derfor kan Apples dristige processor-revolution give Mac'en længeventet renæssance - men det kan også blive dødsstødet
ComputerViews: Gennem det seneste årti har Apples Macs stået i skyggen af iPhonen og iPaden, men beslutningen om at smide Intel på porten og udvikle sine egne chips kan få helt afgørende betydning for Macens fremtid.
Computerworld
Tidligere Intel-udvikler: Derfor besluttede Apple sig for at droppe Intel
Det har vakt opsigt, at Apple har besluttet at droppe sin mangeårige samarbejdspartner Intel som leverandør af chip til Mac. Årsagen var helt konkret, fortæller tidligere Intel-topudvikler.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.