Google-mobiler overdynges med lækkerier

Så er Android 2.2 snart klar. Den nye udgave af Googles mobile styresystem byder på lækkerier lige fra højere tempo til intensivt samarbejde med din pc. Bliv klogere på hvad din Google-mobil nu er i stand til.

1. Google-mobiler overdynges med lækkerier

Google har endelig frigivet version 2.2 af firmaets operativsystem til smartphones, Android, og lover bedre hastighed og frække, nye funktioner.

Den nye version, der også kendes under navnet FroYo, blev afsløret på Google I/O, en messe for udviklere, der løb af stablen i sidste uge i San Francisco.

FroYo handler om hastighed. Google siger, at optimeringer i operativsystemet betyder, at apps nu kører mellem to til fem gange hurtigere. Årsagen? Mere effektiv kompilering.

Også websider vil loade hurtigere på Android-mobiler på FroYo. Google har nemlig taget JavaScript-motoren fra Chrome-browseren og implementeret den i Android. Her kan vi danskere slå os lidt på brystet, teknologien kommer nemlig fra Googles forskningscenter i Århus.

Skal vi tro Google, så er FroYo så hurtig, at selv en lækker gadget som iPad virkelig håbløst langsom. Firmaet demonstrede FroYo på Nexus One og sammenlignede med JavaScript-ydelsen på iPad. Sidstnævnte virkede noget gumpetung.

Android-mobiler med FroYo bliver også nemmere at implementere for store virksomheder. Google siger, at man har lavet over 20 forbedringer rettet mod erhvervslivet, og Exchange-understøttelsen er også blevet forbedret.

Smarte tricks

Mest spændende er dog ny funktionalitet, der gør det muligt at skubbe information ud til Android-mobiler med FroYo. Google viste, hvordan du kan sidde med Google Maps på din computer og skubbe en rute til mobilen, så den går i gang med rutevejledning med det samme.

Samme funktion gør det også muligt at læse en artikel på en webside på din computer og så sende websiden til din Android-mobil, så du kan læse videre på farten.

Et klik på computeren og websiden dukker frem på mobilens skærm. Det er håbløst enkelt, men også ret blæret.

I det hele taget bliver det nemmere at få indhold over på din Android-mobil. Senere i år lancerer Google en version af Android Marked til almindelige computere, hvor du vil kunne browse de i øjeblikket over 50.000 apps. Når du køber en app på computeren, så går din mobil automatisk i gang med at downloade og installere den.

Hvad med musik eller video? Ovenstående koncept virker med alle filtyper, og Google demonstrerede da også, hvordan mobilen automatisk gik i gang med at downloade et musiknummer, der var blevet købt på computeren.

Google vil endnu ikke sige om eller hvornår, der kommer musik i Android Marked, eller om man vil samarbejde med andre onlinebutikker om at tilbyde funktionaliteten.

2. Noget ved musikken

Apples iPhone er stadigvæk nemmere at bruge, når det kommer til musik og video, men også her forsøger Google at indhente Steve Jobs & Co. Sidste år købte Google firmaet Simplify Media, og på Google I/O blev det demonstreret, hvordan den erhvervede teknologi har fundet vej til FroYo.

Forestil dig, at du ikke længere manuelt skal overføre musik til hukommelseskortet på din Android-mobil. Hvad nu hvis du har adgang til hele musiksamlingen, hele tiden? Det er visionen hos Google, og firmaet demonstrerede, hvordan FroYo nemt kan streame hele musiksamlingen fra hjemmecomputeren via 3G- eller WiFi-forbindelsen.

Løsningen kræver, at du har computeren tændt hele tiden, men så kan du også bare streame løs. Du får vist albumcovers og kan styre afspilningen som normalt, men det hele streames trådløst via nettet.

Aldrig uden internet

Android-mobiler til FroYo vil også være i stand til at forvandle sig selv til et trådløst WiFi-hotspot. Funktionen gør det muligt at dele 3G-forbindelsen med et væld af andre gadgets, så længe de bare har WiFi. Det betyder, at din bærbare computer, Sony PSP eller iPad altid har adgang til nettet.

Det er endnu uvist, hvornår FroYo finder vej til eksisterende mobiler, der allerede er ude i butikkerne, men HTC har udsendt en meddelelse, hvor firmaet erklærer sin intention om at bringe FroYo til de nyeste mobiler i løbet af andet halvår af 2010.

Har du fornyligt købt en HTC Legend eller HTC Desire, så er der en god chance for, at du får FroYo leveret kvit og frit senere på året.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere