Artikel top billede

Photo by: Jens Dige/ROCKPHOTO (Foto: Klavs Bo Christensen)

Microsoft sender 200 folk til årets drukfest i Roskilde

It-giganten Microsoft invaderer årets Roskilde Festival med mere end 200 folk. Det bliver ikke en ren fornøjelse, lover Microsoft Danmarks direktør.

Læs også:
En hel hær af it-nørder kæmper mod kaos i Roskilde

Roskilde Festival virker som fluepapir på it-giganter

Sex, drugs og rock'n'roll i fire dage lyder umiddelbart ikke som den mest oplagte cocktail for verdens største softwarehus.  
 
Alligevel sender Microsoft i næste uge ikke færre end 100 medarbejdere og godt 100 kunder og partnere til Roskilde Festival, som Microsoft har doneret spandevis af konsulenter og systemer til.
 
Blandt andet har Microsoft skænket festivalen 250 Office- og Windows 7-licenser samt Sharepoint-servere til mailhåndtering til de omkring 25.000 frivillige medarbejdere.
 
To grunde til deltagelse
Selskabets direktør i Danmark, Jørgen Bardenfleth fremhæver især to grunde til, at Microsoft i år stiller med i alt tre stande, hvor partnere og kunder kan få en forfriskning, mens festivalgængerne kan afprøve Microsoft-produkter som spilproduktet Kinnect, Windows Phone 7 og det cloud-baserede Office 365.
 
"Dels er det et spændende at donere software til festivalen og se, hvordan softwaren bliver brugt til hurtig skalering fra ingen til flere tusinde folk i løbet af ingen tid. Dels har mange af vores kunder og partnere aldrig været på festivalen før, og det ville vi da gerne arrangere," siger Microsoft-direktøren, der selv fik Roskilde-debut sidste år.
 
"Festivalen er jo ikke kun druktur for de unge. Den handler i høj grad om kunst, kultur og mad. Mit hovedindtryk er, at det handler om at være sammen med over 100.000 andre om noget vigtigt," fortsætter Jørgen Bardenfleth, der fredag og lørdag selv skal være vært for to arrangementer i mediebyen.
 
Er ikke med på badebilletter
I 2010 "nøjedes" Microsoft med at stille med halvdelen af årets mandtal.
 
Men i år har it-giganten løbende spurgt kunder og partnere mere målrettet om, hvorvidt de vil med på festivalen på endags-billeter  
 
De mange Microsoft-medarbejderes arbejdsopgaver bliver så at være værter for forretningsforbindelserne eller demonstrere produkter på de tre Microsoft-stande på de grønne marker ved Roskilde.
 
Derudover sender it-selskabet en lille redaktion, der skal skrive historier til nyhedssitet Msn.
 
"Der er ikke nogen af vores medarbejdere, der bare kommer til en gang fed rock i fire dage. Ikke kun, i hvert fald," lyder det fra Jørgen Bardenfleth, som også har planlagt at besøge sine tre ældste børn på festivalens campingområde.
 
"Mine børn er ivrige festivalgæster, men de har allerede sagt, at jeg ikke behøver at besøge dem. De skal nok komme ned i min lejr i stedet for," lyder det fra Microsoft-direktøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere