Artikel top billede

De vigtigste it-job i Danmark: It-supporteren

It-Danmark 2011: Som it-supporter i DR Byen kommer Tarik Poljakovic hver dag rundt til en lang række kollegaer i det store mediehus, når computere og andet it-udstyr ikke makker ret.

Hver dag kommer 26-årige Tarik Poljakovic forbi en lang række af sine kollegaer i DR Byen. Som it-supporter er det hans opgave at få drilske computere til at makke ret.

"Der kan altid være et eller andet system, der ikke lige virker, som det skal," fortæller han og tilføjer:

"Vi har cirka 800 forskellige systemer, som skal spille sammen, da der på de almindelige kontor-pc'er også bliver produceret radio og tv."

Opstår der et problem, ringer DR's medarbejdere til helpdesk, og kan problemet ikke løses over telefonen, sendes sagen videre til Tarik Poljakovic og hans kollegaer, der tæller fem andre it-supportere og fire lærlinge, som så opsøger de problemramte personer.

Og det er netop det personlige element, der tiltaler Tarik Poljakovic ved jobbet.

"Det er super fedt at komme ud til folk og hjælpe dem med deres computere og virkelig mærke forskellen ved, at jeg er her," siger han.

10 år i jobbet

Tarik Poljakovic har været it-supporter i DR i snart 10 år, da han som 16-årig fik en praktikplads i virksomheden.

"Nu kender jeg rigtig mange af de mennesker, jeg kommer ud til. Jeg kan lave lidt sjov med folk, jeg kan joke lidt, og det gør tingene sjovere, og når folk ved, at du kan løse deres problemer, så bliver de glade for at se dig. Det er en af styrkerne ved at komme ud til folk: de ved, hvem du er, og de tænker, nu kommer ham, der kan løse mit problem," fortæller han.

"Man kan dog også risikere at komme ned til journalister, der har en deadline, hvor de er stressede og ikke har tid til, at man hjælper dem, men virkelig gerne vil have hjælp. Det lærer man at tolerere og reagere på."

På en normal dag kommer Tarik Poljakovic ud til et sted mellem fem og 10 opgaver, men andre dage væsentligt flere eller færre, alt efter kompleksiteten af problemet.

Han planlægger selv sin dag og den rækkefølge, han vil angribe sagerne på.

"Jeg har frihed under ansvar. Der er ikke nogen, der står og ånder mig i nakken. Jeg vælger selv, hvad jeg skal lave, men selvfølgelig med omhu. Jeg får lov til at bestemme min egen arbejdsrytme, og det er utrolig fedt at have den form for frihed," siger han.

Tarik Poljakovic vidste fra en tidlig alder, at han ville arbejde med it.

"Jeg begyndte direkte fra niende klasse på datafagteknikeruddannelsen. Jeg var rimelig overbevist om, hvad det var, jeg ville. Jeg var allerede dengang meget interesseret i computere."

Han havde dog svært ved at finde en praktikplads, men DR skulle netop til at opgradere alle virksomhedens maskiner til Windows XP.

Det havde Tarik Poljakovic erfaring med fra et tidligere tidsbegrænset praktikophold i Skov- og Naturstyrelsen, der gav ham en anbefaling med på vejen.

I dag står Tarik Poljakovic og DR så over for at skulle opgradere styresystemet endnu en gang, denne gang til Windows 7.

"Jeg har brugt de sidste par dage på at installere og teste Windows 7 på min computer, og der er rigtig meget, der ikke virker endnu. Det hele skal lige testes igennem, så vi forhåbentligt kan gå i gang efter sommerferien med den store udrulning," fortæller han.

Se alle Computerworlds artikler i serien om Danmarks vigtigste it-job her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere