Artikel top billede

Første kommune tvinger dig til digital selvbetjening

Nu skal det være slut med papirblanketter i sjællandsk kommune, der tvinger borgerne til at gå på nettet, hvis de vil have pas, kørekort eller passet deres børn.

Læs også:
Kommuner vil presse dig til selvbetjenings-tasterne

Sådan hamrer vi brugervenlig selvbetjening sammen 

Nu er det slut med kun at snakke om tvangs-selvbetjening, som blandt andet også er skrevet ind i den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi frem mod 2015.   

For som den første danske kommune er Fredensborg Kommune nu gået i gang med en opdatering af sine selvbetjeningsløsninger og sløjfer på samme tid en række papirformularer til borgerne.
 
Det skriver kommunen på sin hjemmeside
 
Fredensborg har ellers en del selvbetjeningsløsninger i form af blanketter, som borgerne selv kan gå i krig med, mens de venter i køen nede på kommunens borgerservice-centre.
 
Men Fredensborg erkender nu, at de nuværende løsninger ikke bliver brugt i tilstrækkelig grad, og indtastningsarbejdet af borgernes oplysninger kræver en del økonomiske ressourcer, som kunne blive brugt på andre områder som eksempelvis hjemmepleje og kommunens børn.
 
"Formålet er med andre ord at frigøre ressourcer til kerneopgaverne. Der vil fra kommunens side løbende blive foretaget en vurdering af forsøgets tilsigtede og utilsigtede konsekvenser," skriver Fredensborg Kommune på sin hjemmeside.
 
Alle kan få hjælp
Kommunen har i sin egenskab af frikommune med øget afbureaukratisering som følge ansøgt Indenrigsministeriet om, at kommunen afskaffer de fysiske formulerer og erstatter dem med digitale blanketter på nettet.
 
Det vil i første omgang ske på en række udvalgte områder som folkeregister-adresse, pas, kørekort og opskrivning til institutioner og skole.
 
Med afløsningen af papiret til fordel for digitale blanketter er det ikke sådan, at it-svage borgere kan sejle i deres egen sø på det store internet.
 
"De borgere, der ikke selv har mulighed for at benytte sig af den digitale løsning, kan naturligvis få hjælp på kommunens biblioteker, i borgerservice på Rådhuset eller af de støttepersoner, de har kontakt med i det daglige," skriver kommunen på sin hjemmeside.
 
Fredensborg Kommune ønsker at udbrede de digitale løsninger endnu mere i fremtiden, hvilket naturligvis kræver, at borgerne oplever velfungerende og effektive digitale løsninger," lyder det videre på Fredensborg Kommunes website.

Kommunen vil samtidig arbejde på at øge antallet af de digitale selvbetjeningsløsninger, som også skal fremstå velfungerende ude hos borgerne.

Læs også:
Kommuner vil presse dig til selvbetjenings-tasterne

Sådan hamrer vi brugervenlig selvbetjening sammen




IT-JOB

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere