Windows 8: Sådan køber du programmer

Windows 8's indbyggede app-butik får formentlig Metro-designet - og til forskel fra Apples App Store vil Microsoft gøre det muligt for etablerede programmer at blive opført i butikken gratis.

Spekulerer du på, hvordan det vil være at købe apps i Windows 8 via Microsofts kommende applikationsbutik, der kaldes Windows Store? Microsoft offentliggjorde i sidste uge nogle flere detaljer om sine planer ved udviklerkonferencen BUILD.

Ligesom det er tilfældet med Apples Mac Store i OS X, vil Microsofts Windows Store blive integreret i Windows 8. Med nogle få klik vil du kunne købe touch-venlige applikationer i Metro-stilen, der er bygget specielt til det nye styresystem - heriblandt apps til produktivitet, fotografi, underholdning, sociale netværk og selvfølgelig spil.

Microsoft har endnu ikke oplyst, hvordan betalingssystemet kommer til at fungere, eller sagt om Windows Store vil blive lanceret samtidig med Windows 8. Men virksomheden løftede dog ved konferencen sløret for andre detaljer - såsom hvordan Microsoft håber, at du som bruger vil købe apps via Windows 8.

Husk på, at alle Microsofts beslutninger kan nå at blive lavet om, og at nogle af nedenstående oplysninger muligvis vil blive ændret i større eller mindre grad, før Windows Store endeligt lanceres.

Metro-stilen

Ligesom resten af den grafiske brugergrænseflade i Windows 8 vil også Windows Store blive designet i Metro-stilen. I lighed med andre applikationsbutikker vil Windows Store opdele sine apps i kategorier som underholdning, finans, spotlight (udvalgte apps) og spil.

Hver sektion indeholder udvalgte apps for den givne kategori samt typiske listeopdelinger såsom øverst rangerede, bedste betalte og bedste gratis.

Listerne og de udvalgte apps er hver repræsenteret af en touch-venlig flise, der fører til købssiden for den valgte app. Du kan også klikke på hver sektions overskrift for at se den komplette liste af apps fra den givne kategori.

Graver du dybere ned i Windows Stores sektioner, vil du se, at hver eneste app, der er til salg, repræsenteres af en flise, der viser app'ens navn og pris. Du kan sortere apps efter, om de er gratis, har en gratis prøveperiode eller koster penge.

Prøveperioder

Udviklerne vil få mulighed for at tilbyde gratis prøveperioder for deres apps. Microsofts demonstration ved BUILD viste, at udviklerne kan vælge at tilbyde prøveperioder helt ned til 24 timer og op til 30 dage. Der er dog ingen garanti for, at Microsoft ikke vil ændre i denne tidsramme, før Windows Store lanceres.

Da det er op til udviklerne selv, om de ønsker at tilbyde en gratis prøveperiode frem for at være en del af den officielle politik for brugen af Windows Store, er det ikke sikkert, at alle betalte apps kommer til at tilbyde gratis prøveperioder.

Certificerede apps

Microsoft gik ikke rigtigt i detaljer på dette område, men virksomheden vil tilbyde en certificerings-proces til apps til Windows Store, ligesom det er tilfældet for mobil-apps til Windows Phone 7. Dette vil hjælpe til at reducere antallet af skadelige apps i butikken og sikre, at applikationerne til Windows 8 overholder en vis standard for kvalitet og brugbarhed.

Ikke kun apps til Windows 8

Det er meningen, at Windows Store skal udgøre en nem måde at købe touch-venlige apps, der er bygget med den nye brugergrænseflade til Windows 8 i Metro-stilen. Men ifølge Microsoft vil du også kunne finde traditionelle desktop-applikationer i Windows Store.

I løbet af demonstrationen viste Microsoft Windows Store-siden for den populære finans-app Quicken, der indeholdt et link til Quickens website, hvorfra man kunne købe produktet.

Microsoft påpegede, at virksomheden ikke vil kræve, at veletablerede programmer laver deres licensmodeller og betalingssystemer om bare for at passe ind i Microsofts nye app-butik - denne kommentar var tydeligvis rettet mod Apples App Store. I stedet vil Microsoft levere, hvad der grundlæggende er et gratis katalog over apps, der ikke er Metro.

"Vi elsker det økosystem, der er i forbindelse med Windows-applikationer," sagde Steven Sinofsky, der er president for Windows og Windows Live hos Microsoft. "Derfor vil vi sørge for, at det også kommer til at blomstre i denne verden."

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også
Test: Sådan virker Windows 8
Kan ikke få nok af Windows 8? Download det nu




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere