Fri adgang til 30.000 Scor-brugeres intimfotos

Det er ikke kun seriøse mennesker, som ønsker en kæreste eller en date, der har adgang til billederne fra kontaktannoncerne på Scor.dk. Andre kan systematisk downloade over 30.000 fotos af danskere, de fleste af dem af erotisk karakter. Scor.dk vil nu se på sikkerheden.

Lav et lille program, sæt det til at søge på Scor.dk's billedarkiv. Og brænd bagefter fire cd-rommer med de over 30.000 fotos af almindelige danskere, der dukker op.

De fleste billeder viser private fotos af helt eller delvist afklædte mennesker, ofte i erotiske situationer.

En af Computerworld Onlines læsere har udført manøvren og bagefter advaret Scor.dk om, at systematisk misbrug af brugernes billeder er muligt. Men Scor.dk vil ikke lukke hullet.

Læseren, der ønsker at være anonym, har dokumenteret metoden for redaktionen, og sikkerhedsfirmaet Protego bekræfter, at man med simpel programmør-viden kan efterligne fremgangsmåden.

- Der er intet avanceret i det beskrevne. Hovedårsagen til problemet er, at de følsomme data ligger direkte i web-træet. De kan altså refereres til direkte via en URL (internetadresse, red.). Dermed kan alt ses i en almindelig browser uden nogen form for beskyttelse, siger sikkerhedsingeniør Jens Christensen fra Protego.

Ikke ulovligt

Det er altså ikke nødvendigt at være registreret eller have en profil på Scor.dk. De mange tusinde billeder er frit tilgængelige, hvis man indtaster en særlig adresse i browserens adressefelt.

Fakta om Scor.dk

Scor.dk bor i Køge og har efter egne oplysninger 10 medarbejdere.

Firmaet oplyser ikke sin omsætning, men i regnskabet for 2001 oplyser Scor ApS sin bruttofortjeneste til 2,4 millioner kroner. Net-mødestedet gav et overskud på over 200.000 kroner.

Fredag aften holder Scor.dk julefrokost for 300-400 af sine medlemmer på Club Catwalk i København.

Hos Protego mener man ikke engang, at søgningerne er ulovlige, fordi man netop ikke skal omgå passwords eller på anden måde grave ned i sikrede databaser.

Billederne ligger for sig selv i et bibliotek på Scor.dk's server, men den anonyme læser har over for redaktionen beskrevet, at hvordan man kan koble billeder sammen med den tilhørende profil.

Scor.dk fastholder, at man ikke hidtil har villet betragte den åbne adgang til filer som et problem.

- Det har altid været sådan. Det er vilkårene. Vi skriver til brugerne, at vi har ophavsretten til de billeder, folk lægger ind på deres profiler, siger direktør for Scor ApS, Lars Castenlund.

- Brugerne ved godt mellem linjerne, at når de lægger billeder ind på deres profil, så kan der komme nogen og snuppe dem, fortsætter han.

Teknisk er mulighederne uendelige. Uvedkommende kan distribuere de mange tusinde billeder på cd-rommer eller i nyhedsgrupper. Juridisk vil det dog være ulovligt, fordi Scor.dk har ophavsret på de billeder, der gemmes på sitet.

Umuligt at bruge database

Advarslen fra en bruger helt tilbage i oktober har ikke gjort indtryk på direktøren, som dog vil overveje situationen efter Computerworld Onlines henvendelse:

- Måske har det taget en uheldig drejning, og så er det noget, vi må kigge på. Din henvendelse giver stof til eftertanke, siger Lars Castenlund.

Protego anbefaler, at Scor.dk placerer alle følsomme filer i et sikkert bibliotek, og så eksempelvis lade et databaseprogram håndtere filerne til brugerne.

Den køber man ikke hos Scor.dk:

- Det kan ikke lade sig gøre på et site med så meget trafik. Den går med en lille butik, der bare skal have 40 billeder af sine produkter liggende, siger Lars Castenlund.

Scor.dk har ifølge Gallup ugentligt over 62.000 unikke brugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere