Artikel top billede

Google var ikke længe om at opdage sin fejl og har forsøgt at slette sporene eller rettere kopierne.

Ups! Google giver smugkig på redesign ved en fejl

Kommende ændringer af Gmail kan være tegn på, at e-mailservicen og Google+ inden længe vil blive integreret.

Computerworld News Service: Google er tilsyneladende ved et uheld kommet til at give sine brugere en snigpremiere på kommende ændringer af designet i Gmail.

Disse ændringer kan ifølge analytikere være udtryk for, at der arbejdes på at få e-mailservicen klar til at blive integreret med Google+.

Torsdag offentliggjorde selskabet en video på sin kanal på YouTube, der forklarede om nye funktioner i Googles populære gratis e-mailservice. Denne video blev dog hurtigt fjernet igen, og selvom nogle havde været hurtige at kopiere videoen, er kopierne nu blokeret af Google.

"Vi har arbejdet hårdt på at give Gmail et nyt udseende," fortæller Jason Cornwell, der er designer af brugergrænseflader hos Google, i videoen.

"Vi har fuldstændig ændret, hvordan Gmail ser ud og føles, for at gøre oplevelsen så ren, enkel og intuitiv som mulig."

Google har ikke oplyst, hvornår redesignet vil blive lanceret.

"Ups, det var ikke meningen, at I skulle have set den video," skriver talskvinde for Google Andrea Freund i en e-mail til Computerworlds søstermedie i USA.

"Bliv på kanalen. Vi kommer snart med flere oplysninger om Gmails nye udseende."

I videoen beskriver Cornwell nye muligheder for brugerne for at specialtilpasse en række aspekter af Gmail-oplevelsen heriblandt størrelsen af chat-området, hvor tæt samtaler pakkes samt søgning  i Gmail. Google tilføjer også billeder og profilbilleder til chatsessioner.

Integration med Googles apps

Da man med en vis rimelighed kan sige, at Gmail er kernen i selskabets cloud-baserede pakke af kontorprogrammer, Google Apps, er det realistisk at antage, at Google er ved at gøre sin e-mailservice klar til at blive integreret med Google+.

"Jeg tror, at brugen af e-mail har nået sit maksimum, og at folk i stigende grad vil bruge sociale medier som Twitter, Facebook, Google+," vurderer Zeus Kerravala, der er ledende analytiker hos ZK Research.

"Hvis Google kan tilpasse servicen og gøre den mere modulopbygget, så bliver det lettere at tage dele af Gmail og flytte dem til Google+."

I sidste uge oplyste Vic Gundotra, der er senior vice president for udvikling hos Google, under Web 2.0 Summit, at selskabets nye sociale netværk, Google+, inden længe vil blive integreret med Google Apps.

Og tidligere på måneden sagde Googles koncernchef, Larry Page, at han har til hensigt at bruge Google+ til at forandre hele selskabet.

Også Kerravala tror, at Google er ved at gøre sig klar til at integrere sin e-mailservice med sit sociale netværk.

"På Facebook hopper man hurtigt ind og ud," tilføjer han.

"Hvis de integrerer Google+ og Gmail, så bliver Google stedet, hvor man starter sin dag og hvor man bliver hele dagen."

I juli begyndte Google at implementere andre design-ændringer af Gmail. I forbindelse med denne tidligere opdatering sagde Cornwell, at ændringerne var del af en "indsats på tværs af Google" for at give alle selskabets services et overensstemmende design.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere