Foto: Mark Lee.

Her er de MySQL-værktøjer, du har brug for

MySQL-community'et producerer en lang række uundværlige open source-værktøjer, som du frit kan bruge til at forbedre dine MySQL-systemers ydelse og sundhed. Her har vi samlet de bedste.

Læs også:
Disse værktøjer til MySQL kan du ikke undvære[b] (
del 1)

[/b]Jeg har samlet 10 open source-værktøjer, som vil være værdifulde ressourcer for enhver, der anvender MySQL. Her kommer anden del af serien.

Du kan læse mere om baggrunden for listen her, hvor du også kan se de første værktøjer. 

Uundværligt MySQL-værktøj nr. 3: xtrabackup og xtrabackup-manager
 
Hvis dine databaser bruges hver dag, døgnet rundt, så du ikke har mulighed for natlig nedetid, hvor tabellerne kan låses, så du kan foretage backup, så er løsningen xtrabackup.

Dette værktøj kendes også som Percona XtraBackup og er det eneste gratis, open source-værktøj, der udfører ikke-blokerende backup. Til sammenligning kan kommerciel ikke-blokerende backup-software koste over 26.000 kroner per server. 

Xtrabackup tilbyder også inkrementel backup, hvilket gør det muligt for dig kun at lave backup af de data, der er ændret siden sidste komplette backup. Det kan være til stor fordel at føje inkrementel backup til din backup-proces, da disse vældig meget mindre backup-opgaver tager langt færre systemressourcer at udføre. 

Derudover er der opstået et andet projekt ud af arbejdet med xtrabackup, som gør det endnu lettere at håndtere en komplet backup-plan, navnlig xtrabackup-manager.

Selvom dette værktøj er nyt og stadig under udvikling, har det stort potentiale, fordi det tilbyder avancerede funktioner såsom roterende backup med grupper og udløbstidspunkter for backup-sæt. Sammen udgør xtrabackup og xtrabackup-manager en formidabel og gratis backup-løsning. 

Download: http://www.percona.com/software/percona-xtrabackup/downloads/ 
Vedligeholdes af: Percona 
Mere information: http://www.percona.com/docs/wiki/percona-xtrabackup:start | https://launchpad.net/percona-xtrabackup 

Download: http://code.google.com/p/xtrabackup-manager/ 
Vedligeholdes af: Lachlan Mulcahy 
Mere information: http://code.google.com/p/xtrabackup-manager/ | http://mysqlsoapbox.blogspot.com/ 

Uundværligt MySQL-værktøj nr. 4: tcprstat 
Tcprstat er nok det mest esoteriske af de 10 værktøjer på denne liste. Værktøjet overvåger TCP-forespørgsler og printer statistik om svartider på lavt niveau. Når du bliver hjemmevant i at tænke på ydelse ud fra svartider, så er der et væsentligt udbytte at hente i tcprstat. 

Princippet forklares nærmere i bogen "Optimizing Oracle Performance", skrevet af Cary Millsap og Jeff Holt, og gælder lige såvel i forhold til MySQL. Den grundlæggende idé er, at en service - i dette tilfælde MySQL - accepterer en anmodning (forespørgsel), udfører den anmodning (eksekveringstid) og svarer med resultater (resultatsæt).

Servicens svartid er den, der går fra modtagelse af en anmodning til afsendelse af et svar. Jo kortere svartid, des flere anmodninger kan behandles på den samme mængde tid. 

Parallelberegning og andre faktorer på lavt niveau spiller her en væsentlig rolle, men forenklet sagt kan udbyttet forklares med, at der er 28.800 sekunder på en otte timers arbejdsdag, og ved at reducere svartiderne med blot fire tiendedele af et sekund (eksempelvis fra 0,5 til 0,1 sekund) kan man hver dag behandle 230.400 flere anmodninger. 

Der er kun lige plads i denne artikel til at pirre din nysgerrighed, så jeg vil afslutte introduktionen til dette værktøj med at fortælle dig om det første skridt i arbejdet med at optimere MySQL-svartider: Læs "Optimizing Oracle Performance" og begynd derefter at anvende tcprstat. 

Download: (kildekode) https://launchpad.net/tcprstat | (binær) http://www.percona.com/docs/wiki/tcprstat:start 
Vedligeholdes af: Percona 
Mere information: 
http://www.percona.com/docs/wiki/tcprstat:start 
og https://launchpad.net/tcprstat 

Se flere uundværlige værktøjer på næste side.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
IBM opretter nyt selskab i Danmark: Vil overflytte stort antal medarbejdere
IBM opretter nyt selskab i Danmark som led i stor opsplitning af selskabet i hele verden. En stort antal medarbejdere skal flyttes over i IBM Ocean.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.