Artikel top billede

Sådan kan du spare millioner med talegenkendelse

En af landets største kommuner vil med hjælp af talegenkendelses-teknologi spare stort million-beløb i de kommende år. Se, hvad den forventning bygger på.

I budgetforslaget 2012-2015 for Odense Kommune bliver talegenkendelses-teknologi udråbt til at de store genveje til at opnå besparelser.

"En budgetanalyse har vist, at der er et væsentligt besparelsespotentiale ved brug af systemer til talegenkendelse ved diktering af journalnotater til relevante it-systemer i Odense Kommune."

"Besparelsen består i, at det er 40 - 70 procent hurtigere at diktere en tekst til en mikrofon end at skrive den," lyder det i det fynske budget.

Det vurderes, at talegenkendelses-løsningerne har et besparelsespotentiale på cirka 78,2 millioner kroner i budgetperioden 2012 - 2015.

Derfor er talegenkendelse vejen frem

IT-chef Allan Schiellerup Bager fortæller til Computerworld, at Odense Kommune torsdag i denne uge udsender udbudsmaterialet til ordren, og at han derfor ikke ønsker at komme nærmere ind på detaljerne om løsningen.

Han vil dog godt fortælle, hvorfor netop talegenkendelse en oplagt teknologi at opnå besparelser med.

"Lige så snart man skriver meget, giver det mening at kigge på, om man kan få noget hjælp af sådan noget software her. Det gælder blandt andet sagsbehandlere spredt ud over de fem forvaltninger i kommunen," siger Allan Bager.

Selvom Odense ikke selv har testet teknologierne i stor målestok, så har kommunen en klar forventning om, at teknologierne fungerer. Odense Kommune har nemlig blandt andet hentet inspiration i Fredericia og Aabenraa, hvor man allerede anvender lignende løsninger.

"Vi hylder princippet med, at hvis det virker i andre kommuner, så virker det nok også hos os. Vi står oven på de erfaringer, som de er ved at gøre sige," siger Allan Bager.

Han fremhæver, at effektivitets-gevinsterne ikke står alene, når man taler talegenkendelse.

"En af gevinsterne er, at det hjælper på stavebesvær, fordi sådan en fætter her altså staver rigtigt. Der er også noget, der tyder på, at man på arbejdsmiljø-siden kan få nogle gevinster ved, at folk i mindre grad får musearme."

Det er hensigten, at Odense Kommune vil implementere taleteknologi til "et forholdsvist stort antal" medarbejdere allerede i 2012.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere