Artikel top billede

Gigantisk DDoS-angreb oversvømmede e-handel

Op mod 250.000 kaprede computere angreb en e-handels-butik.

Læs også:

DDoS-angreb: Kan vi overhovedet modstå dem?

Computerworld News Service: Et ugelangt DDoS-angreb, der sendte en flod af trafik mod en asiatisk e-handel først i november, er indtil videre årets største af denne slags angreb, oplyser it-sikkerhedsfirmaet Prolexic.

Det distribuerede denial-of-service-angreb bestod af fire angrebsbølger lanceret fra adskillige botnet mellem 5. og 12. november 2011, oplyser Prolexic.

Firmaet estimerer, at op mod 250.000 inficerede computere deltog i angrebet, hvoraf mange var fra Kina.

Da angrebet toppede, oprettede disse zombie-computere 15.000 forbindelser per sekund til offervirksomhedens e-handelsplatform, hvilket ifølge Prolexic oversvømmede den med trafik op til 45 gigabit per sekund.

Prolexic afviser dog at oplyse navnet på offeret - der er en af firmaets klienter - med henvisning til en fortrolighedsaftale.

Årsagen til angrebet er ukendt, men der kan være tale om industriel sabotage fra en utilfreds bruger eller en konkurrent, siger teknologidirektør for Prolexic, Paul Sop.

"Nogle gange ser vi også angreb, hvor det er stater, der står bag eller i det mindste er involveret, på grund af store betalinger ud af landet i forbindelse med e-handel. Staterne går glip af skat fra sådanne handler, og derfor er der visse stater, der angriber disse e-handelsplatforme," fortæller han.

Arbor Networks, der er konkurrent til Prolexic på området for beskyttelse mod DDoS-angreb, har ingen information om præcist dette angreb men kommenterer, at Prolexics beskrivelse stemmer overens med data, som firmaet for nylig har indsamlet.

Angrebets størrelse, som beskrevet af Prolexic, er plausibel og lige over, hvad Arbor Networks oplevede i tredje kvartal, oplyser Jose Nazario, der er senior manager for sikkerhedsanalyse hos Arbor Networks.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

DDoS-angreb: Kan vi overhovedet modstå dem?
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere