Artikel top billede

Sådan kan Danmark skabe gode it-iværksættere

Det er muligt at skabe et innovativt iværksættermiljø i Danmark, mener en ung it-iværksætter, der har taget sagen i egen hånd.

It-iværksætterne svømmer mod strømmen

Her er it-iværksætterens udfordringer

Iværksætterne er vigtige for Danmarks fremtid.

De nye virksomheder skaber de nye arbejdspladser, der er brug for, så vi kan få gang i vækstmaskineriet igen.

Men det er ikke altid nemt at være iværksætter i Danmark.

Der mangler et iværksættermiljø, hvor iværksætterspirerne kan sparre med hinanden. Og rammevilkårene er heller ikke optimale.

Lasse Boisen Andersen er studerende på IT-Universitetet i København, hvor han læser global business informatics på tredje semester.

Han har allerede stiftet en konsulentvirksomhed med nogle studiekammerater.

Efter at have prøvet it-iværksætterlivet på egen krop besluttede han og en studiekammerat, at ITU manglede et kreativt miljø, hvor de studerende kunne brainstorme og hjælpe hinanden gennem it-iværksætteriets udfordringer.

"Der sker en masse ting rundt omkring i hele København - bare ikke på ITU. Det er dér, vi forsøger at udfylde et tomrum," siger Lasse Boisen Andersen.

Af og for studerende - for nu

Det resulterede i ITU Innovators, der er en forening af og for studerende. Foreningen henvender sig til spirende it-iværksættere på ITU, selvom man også er velkommen, hvis ikke man kommer fra ITU.

De andre uddannelser, som for eksempel CBS, Copenhagen Business School, har dog deres egne studiemiljøer for iværksættere.

Men Lasse Boisen Andersen mener ikke nødvendigvis, at det er ITU's opgave at stille et iværksættermiljø til rådighed.

"Nej, det mener jeg ikke nødvendigvis. Men jeg synes, at ITU skal engagere sig i det. Det er en kæmpe markedsføringsplatform, og det vil uden tvivl skabe værdi indadtil også at bidrage til et engageret og produktivt iværksættermiljø."

Konkret peger han på, at ITU kunne hjælpe de studerende med de fornødne muligheder.

Udgifter er uundgåelige, når diverse arrangementer skal stables på benene, men selv små udgifter kan være belastende for en studiedrevet forening som ITU Innovators.

Derfor håber de i ITU Innovators på, at fremtiden byder på et mere officielt samarbejde med ITU.

Bestemte kombinationer fører til guld og grønne skove

Selvom it er en ideel branche for iværksættere, så er det alligevel vigtigt at have for øje, at det er samspillet mellem forskellige kompetencer, der for alvor skaber mulighederne, mener Lasse Boisen Andersen.

"CBS'erne har typisk forretningsfundamentet, men de mangler nogle udviklere. Det er kombinationen af de forskellige kompetencer, der er ekstrem vigtig," siger han.

Netop af den grund samarbejder ITU Innovators med de studerende fra CBS (Copenhagen Business School) ved forskellige arrangementer, hvor de to forskellige slags studerende med iværksætterdrømme kan trække på hinandens kompetencer.

Iværksætterne skal omfavnes

Lasse Boisen slutter sig til koret, der mener, at iværksætterne er dem, der skal satses på.

"Det er iværksætterne, der er fremtiden og skal løse de nuværende problemer. Løsningen kommer gennem nytænkning og innovation," siger han.

Men ligesom direktøren for Miracle A/S, Mogens Nørgaard, og direktøren i IT-Branchen, Morten Bangsgaard, så mener Lasse Boisen Andersen heller ikke, at der i Danmark er de bedst mulige vilkår for iværksætterne.

Han mener nemlig, at vi i Danmark har rigtig gode muligheder for at være langt fremme i skoene på iværksætterområdet, men at det ikke bliver udnyttet optimalt.

Han fremhæver også, at der alene på ITU er en masse studerende, der rigtig gerne vil i gang med iværksætteriet, hvis de bare får faciliteterne og lidt "attention".

"Det her er noget, det offentlige i langt højere grad burde omfavne. Vi har her et universitet fyldt med energiske unge mennesker, der hellere end gerne vil bruge deres tid på sådanne projekter.

Hvorfor er det, man ikke høster det og fremmer det? Det forstår jeg simpelthen ikke. Et råb om attention herfra," siger Lasse Boisen Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere