Artikel top billede

Her er årets tre største it-fusere - stem på din favorit

Nu har Computerworlds læsere snævret feltet ind til tre kandidater til prisen som Årets it-fuser 2011. Se kandidaterne her, og stem på din "favorit."

Læs også:

It-fuseren 2010: Vi takker for prisen

Vi kårer Årets it-fuser 2011 - hvem vil du nominere?

Computerworlds læsere har i første omgang ærgret sig godt og grundigt, og efterfølgende har I nomineret de tre fæleste it-fusere i 2011
 
De tre kandidater: 
Stem i boksen til højre for artiklen: 
 
- DSB's it-systemer i IC4-togene. 
 
- Politiets (manglende) sagsbehandlingssystem Polsag. 
 
- Regeringens indførelse af smartphone-skatten. 
 
Du kan stemme på din kandidat ude til højre, og Computerworld vil senere på måneden offentliggøre "vinderen" af Årets it-fuser 2011.
 
It kørt helt af sporet
DSB's storstilede IC4-projekt med 83 spritnye togsæt har vist sig at være lidt af en stinker, og Rigsrevisionen har flere gange forsøgt at få fejet skidtet væk.
 
Efter DSB og leverandøren AnsaldoBreda indgik forlig i 2009 på grund af tekniske fejl med togene og forsinkelser fra 2006, modtog DSB en kompensation på 2,25 milliarder kroner ud af den samlede kontraktsum på 5,4 milliarder kroner.
 
Men for nyligt har en rapport fra konsulenthuset Atkins så vist, at blandt andet it-systemerne fungerede godt nok til at fortsætte projektet, hvilket siden er blevet skudt helt ned af iagttagere og åbenbart også af Computerworlds læsere.  
 
"Er en stor del af problemerne i de ""#¤"#% tog skyldes, at computer systemerne er mere eller mindre forfejlede? Blandt andet med togene, der ikke kobles sammen, fordi computeren tror, at alle døre står åbne, når man forsøger at koble to tog sammen," skriver Computerworld-læseren Asbjørn Grandt.
 
De omstridte togsæt belæsset med problemer får også drøje hug på mail. Blandt andre Jens Rasmussen fra København skriver således om en af topkandidaterne til årets it-fuser:
 
"Jeg vil nominere IC4-projektet fra DSB. En bobler er EPJ, men det er nærmere årtiets fuser!"
 
Mail, print og skriv ind
Kandidat nummer to til årets it-fuser er politiets længe ventede Polsag fra CSC, som nu er forsinket på snart tredje år, hvilket er noget af en bundskraber selv i meget komplekse it-projekter.  
 
Det manglende sagsbehandlingssystem bevirker blandt andet, at når politiet modtager en anmeldelse fra en borger på internettet, må lovens lange arm printe anmeldelsen ud og få en medarbejder til at taste de udprintede oplysninger ind i et andet system.
 
Udover de syv års forsinkelser har projektet også sprængt budgetrammerne fra det oprindelige beløb på 153 millioner til 425 millioner kroner.  
 
"...og det virker stadig ikke," konstaterer blandt andre Michael Larsen.
 
Skat afløser skat
Som årets tredje kandidat finder vi smartphone-skatten, som SRSF-regeringen i samarbejde med Enhedslisten fik føjet til årets finanslov som afløser til den forhadte multimedieskat.  
 
Smartphone-skatten indebærer, at du som medarbejder skal betale skat på arbejdsgiverbetalt telefon og bredbånd samt giver køb på bruttolønsordningen, minder til forveksling om multimedieskat-monstret.  
 
Revisor Niels Sonne fra Deloitte har da også tidligere fortalt til Computerworld, indførelsen samlet set ikke giver danskerne flere penge mellem hænderne.  
 
Direktør Tom Togsverd er en af de Computerworld-læsere, som lader sine frustrationer komme til udtryk per mail, når han nominerer smartphone-skatten som årets it-fuser 2011.
 
"Afskaffelsen af multimedieskatten blev afløst af noget næsten lige så meningsløst og med en masse bøvl for alle til følge," lyder begrundelsen for nomineringen fra Tom Togsverd.
 
NemID med i opløbet
På trods af stor opbakning til nomineringen af de tre ovenstående projekter, har flere læsere også holdt sidste års vinder, NemID, med i kampen som it-fusernes dark horse.
 
"Jeg vil gerne nominere MOCES2 - den professionelle version af NemID. Den digitale medarbejdersignatur er en forudsætning for bl.a. ibrugtagningen af det Fælles Medicinkort på hospitalerne," skriver Hans Henrik Bøttger i mail, hvor han ærgrer sig over, at forsinkelser på forsinkelser har bremset MOCES2 til brug i hospitalernes EPJ (elektroniske patientjournaler).
 
"Det har kostet mange penge - og vi ved ikke, om det også har kostet menneskeliv," fortsætter Hans Henrik Bøttger i en mail.
 
Andre kandidater indstillet af Computerworlds læsere tæller blandt andet iPhone 4, Mobile Flash, Nokias deroute og Skats fejlslagne DebitorMotor-system.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere