Artikel top billede

Derfor kan din printer skabe sikkerheds-problemer

Printere og kopimaskiner er en hidtil overset, men potentielt brandalvorlig, sikkerhedsbombe under virksomhederne.

Læs også:

Læs også: Sådan stjæler hackere dine vigtige passwords

Verdens millioner af printere og kopimaskiner ligger åbne for ødelæggende hacker-angreb.
 
Det mener forskere fra Columbia University, som har opdaget en helt ny klasse af it-sikkerhedshuller, der kan få betydning for millioner af virksomheder, forbrugere og offentlige myndigheder, skriver nyhedssitet Msnbc.com 

Forskerne mener, at det kan lade sig gøre for en hacker at tage kontrol over en printer eller kopimaskine på et netværk, vold-fodre den med data og i sidste ende ligefrem få den til at brænde.

Risikerer identitetstyveri

Andre - og måske mere sandsynlige risici - er identitetstyveri eller fjendtlig overtagelse af hele netværket, oplyser forskerne, der også siger, at de sikkerhedshuller, de har fundet i visse HP LaserJet-printere, ikke er lette at lukke.

Andre printere kan have samme sårbarhed, siger de. Og det er i øvrigt umuligt at opdage, om ens printere allerede er blevet angrebet.

De amerikanske forskere har gået stille med deres projekt i måneder. De er sponseret af en række ministerier og af bevillinger fra it-branchen. HP er orienteret om sikkerhedsproblemet med LaserJet.

Fra HP's hovedsæde i Californien oplyses det, at man undersøger sagen, og at HP i øjeblikket hverken kan be- eller afkræfte forskernes påstande om de usikre printere. HP beskriver dog risikoen som generelt lav.
 
Forskerne derimod anser sikkerhedshullet for helt fundamentalt for de millioner af printere og andet hardware, der har installeret firmware, som er vanskelig at opdatere. 

"Den kan ikke brænde af"  
Fra HP's danske ansvarlige for printerafdelingen, Hans-Erik Schou, lyder beroligende tale. Han kalder hele historien sensationspræget.

"Det er en fascinerende tanke at kunne få en hacket printer til at brænde. Men det kan ikke lade sig gøre," siger han.

Han forklarer, at de amerikanske forskere har prøvet at overophede den såkaldte fuser. Fuseren er den varmenhed, der varmer toneren op, så det smelter fast på papiret. Den har man prøvet at overophede.

"Det kan ikke lade sig gøre at få den til at brænde. Der sidder en termosikring, der lukker printeren ned, hvis den bliver for varm," siger Hans-Erik Schou.

HP har selv prøvet, om det er muligt at antænde et stykke papir i printeren.
 
"Men det er ikke lykkedes os at komme forbi termosikringen." 

Tager meget lang tid 
Risikoen for at få hackere på besøg via printeren er også ganske lille, siger Hans-Erik Schou. Det er ganske vist lykkedes de amerikanske forskere at hacke sig ind i en HP-printer og at bryde den hemmelige kode.

"Det tog dem meget lang tid, og vi har efterfølgende ændret krypteringen, den såkaldte public key," siger han.

Den danske printeransvarlige oplyser desuden, at HP aldrig har fået en henvendelse fra en kunde, som er blevet hacket via sin printer.

"Det kan kun ske, hvis maskinen er på en åben internet-forbindelse uden firewall. Det kræver, at man kan bryde koden og komme ind og programmere maskinen. Det tager meget lang tid. Det er et meget tænkt scenarie," mener Hans-Erik Schou.

Læs også:

Læs også: Sådan stjæler hackere dine vigtige passwords
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.