Artikel top billede

Her er de førende ERP-selskaber i Danmark

Ny opgørelse viser, hvilke ERP-leverandører, der dominerer blandt de store virksomheder herhjemme.

To leverandører af virksomhedssystemer, også kendt som ERP-løsninger (Enterprise Resource Planning), dominerer blandt de store virksomheder herhjemme.

De to er SAP og Microsoft, som begge er repræsenteret særdeles solidt blandt de 1.000 største virksomheder herhjemme.

Det viser en ny rapport, ERP i Danmark, som rådgivningsvirksomheden HerbertNathan & Co. har udgivet.

"Vi har udgivet denne ERP-oversigt før, men det er nyt, at vi opgør markedsandelene blandt de største virksomheder," siger Herbert Nathan, administrerende partner, HerbertNathan & Co.

Dansk historie

Øverst på listen står SAP med sin Business Suite, som kører hos næsten hver fjerde af de 1.000 største virksomheder herhjemme.

Top 1.000 består af 848 private virksomheder, 98 kommuner, fem regioner og 49 statslige og organisationer.

På de næste pladser med installationer hos knap 20 procent af de store danske virksomheder kommer Microsoft AX og Microsoft NAV.

På fjerdepladsen med en markedsandel på godt fem procent kommer Microsoft Concorde XAL, og første derefter begynder de mange andre ERP-leverandører at blande sig i kappestriden.

"SAP er skabt til store virksomheder, og Microsofts ERP-løsninger har en lang historie som lokale løsninger skabt til det danske marked bag sig," siger Herbert Nathan, som forklaring på de bemærkelsesværdigt store markedsandele, de to selskaber sidder på.

Lawson, MS og Oracle

Lawson M3 med en markedsandel på så godt som fem procent er den næste ERP-leverandør på listen.

Derefter følger endnu et Microsoft produkt (Concorde XAL) og så Oracle med sin E-Business Suite. Herefter egenudviklede ERP-løsninger, som cirka tre procent af Danmarks 1.000 største virksomheder benytter sig af.

"Det er interessant, at Concorde XAL stadig anvendes af knap fem procent, selvom Microsoft for flere år siden stoppede udvikling og support af løsningen," siger Herbert Nathan.

Interessant er det også, at godt fem procent, det vil sige mere end 50 af Danmarks største virksomheder, anvender en ERP-løsning, der slet ikke figurerer blandt de 19 på listen.

Endelig er det også værd at lægge mærke til, at mange af de største virksomheder herhjemme anvender løsninger som MS Dynamics NAV, Visma, Dynamics C5 og SAP Business One, der alle er udviklet til langt mindre virksomheder.

Omvendt er der også en del mindre virksomheder, som anvender ERP-løsninger skabt til helt store virksomheder, men det er en anden historie.

ERP markedsandele Top 1.000

SAP Business Suite (23 pct.)
Microsoft Dynamics AX (22 pct.)
Microsoft Dynamics NAV (18,5 pct.)
Microsoft Concorde XAL (5,5 pct.)
Lawson M3 (4,9 pct.)
Oracle E-Business Suite (3 pct.)
ASPECT4 (2,9 pct.)
Egenudviklet (2,6 pct.)
Industriløsning (2,5 pct.)
Microsoft Dynamics C5 (2,5 pct.)
IBS Enterprise (2,2 pct.)
Infor ERP LX (1,6 pct.)
Visma Business (1,6 pct.)
Infor ERP LN (1 pct.)
IFS Applications (0,8 pct.)
Oracle J.D. Edwards EnterpriseOne (0,8 pct.)
Agresso Business World (0,8 pct.)
Deltek Maconomy (0,7 pct.)
SAP Business One (0,3 pct.)
Andet (4,8 pct.).
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.