Artikel top billede

Her er de førende ERP-selskaber i Danmark

Ny opgørelse viser, hvilke ERP-leverandører, der dominerer blandt de store virksomheder herhjemme.

To leverandører af virksomhedssystemer, også kendt som ERP-løsninger (Enterprise Resource Planning), dominerer blandt de store virksomheder herhjemme.

De to er SAP og Microsoft, som begge er repræsenteret særdeles solidt blandt de 1.000 største virksomheder herhjemme.

Det viser en ny rapport, ERP i Danmark, som rådgivningsvirksomheden HerbertNathan & Co. har udgivet.

"Vi har udgivet denne ERP-oversigt før, men det er nyt, at vi opgør markedsandelene blandt de største virksomheder," siger Herbert Nathan, administrerende partner, HerbertNathan & Co.

Dansk historie

Øverst på listen står SAP med sin Business Suite, som kører hos næsten hver fjerde af de 1.000 største virksomheder herhjemme.

Top 1.000 består af 848 private virksomheder, 98 kommuner, fem regioner og 49 statslige og organisationer.

På de næste pladser med installationer hos knap 20 procent af de store danske virksomheder kommer Microsoft AX og Microsoft NAV.

På fjerdepladsen med en markedsandel på godt fem procent kommer Microsoft Concorde XAL, og første derefter begynder de mange andre ERP-leverandører at blande sig i kappestriden.

"SAP er skabt til store virksomheder, og Microsofts ERP-løsninger har en lang historie som lokale løsninger skabt til det danske marked bag sig," siger Herbert Nathan, som forklaring på de bemærkelsesværdigt store markedsandele, de to selskaber sidder på.

Lawson, MS og Oracle

Lawson M3 med en markedsandel på så godt som fem procent er den næste ERP-leverandør på listen.

Derefter følger endnu et Microsoft produkt (Concorde XAL) og så Oracle med sin E-Business Suite. Herefter egenudviklede ERP-løsninger, som cirka tre procent af Danmarks 1.000 største virksomheder benytter sig af.

"Det er interessant, at Concorde XAL stadig anvendes af knap fem procent, selvom Microsoft for flere år siden stoppede udvikling og support af løsningen," siger Herbert Nathan.

Interessant er det også, at godt fem procent, det vil sige mere end 50 af Danmarks største virksomheder, anvender en ERP-løsning, der slet ikke figurerer blandt de 19 på listen.

Endelig er det også værd at lægge mærke til, at mange af de største virksomheder herhjemme anvender løsninger som MS Dynamics NAV, Visma, Dynamics C5 og SAP Business One, der alle er udviklet til langt mindre virksomheder.

Omvendt er der også en del mindre virksomheder, som anvender ERP-løsninger skabt til helt store virksomheder, men det er en anden historie.

ERP markedsandele Top 1.000

SAP Business Suite (23 pct.)
Microsoft Dynamics AX (22 pct.)
Microsoft Dynamics NAV (18,5 pct.)
Microsoft Concorde XAL (5,5 pct.)
Lawson M3 (4,9 pct.)
Oracle E-Business Suite (3 pct.)
ASPECT4 (2,9 pct.)
Egenudviklet (2,6 pct.)
Industriløsning (2,5 pct.)
Microsoft Dynamics C5 (2,5 pct.)
IBS Enterprise (2,2 pct.)
Infor ERP LX (1,6 pct.)
Visma Business (1,6 pct.)
Infor ERP LN (1 pct.)
IFS Applications (0,8 pct.)
Oracle J.D. Edwards EnterpriseOne (0,8 pct.)
Agresso Business World (0,8 pct.)
Deltek Maconomy (0,7 pct.)
SAP Business One (0,3 pct.)
Andet (4,8 pct.).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere