Artikel top billede

Linux-leverandører kæmper for at rette sårbarhed

Alvorlig sårbarhed i Linux-kernen skal rettes hurtigst muligt.

Computerworld News Service: Linux-leverandørerne har fået travlt med at rette en såkaldt ‘privilege escalation'-sårbarhed i Linux-kernen, der kan udnyttes af lokale angribere til at opnå adgang til systemet.

Sårbarheden, der er blevet identificeret som CVE-2012-0056, blev opdaget af Jüri Aedla og er opstået på grund af en fejl i Linux--koden, der skulle begrænse adgangen til '/proc//mem'-filen.

Ifølge Carsten Eiram, der er ledende sikkerhedsspecialist hos Secunia, blev fejlen introduceret i Linux-koden i marts 2011, og den påvirker versionerne 2.6.39 og derover.

"Alle Linux-distributioner med de kerne-versioner er nok sårbare," vurderer Carsten Eiram.

For sent ude med rettelse

Linus Torvalds indgav en rettelse den 17. januar, men inden Linux-leverandørerne havde nået at tilføje den i deres distributioner, så var der allerede dukket proof-of-concept exploit-kode op på nettet.

En af de mest komplette exploits til CVE-2012-0056 har fået navnet Mempodipper og er skrevet af sikkerheds-researcher og programmør Jason A. Donenfeld.

Mempodipper omgår forskellige faktorer, der ellers kunne begrænse effekten af sårbarheden i Linux-distributioner som Fedora eller Gentoo.

Ubuntu og Red Hat har allerede udsendt rettelser, der skal tage hånd om sårbarheden, og andre leverandører ventes at følge efter snart.

"Vi anbefaler, at systemadministratorerne bruger de rettelser," siger Carsten Eiram.

Søndag offentliggjorde Jason A. Donenfeld en detaljeret artikel, om hvordan sårbarheden kan udnyttes, som fungerede som inspiration for andre exploit-skabere.

En af dem var Jay Freeman, der på nettet er bedre kendt som 'saurik' - skaberen af Cydia app store til jailbreakede iPhones, iPads og andre iOS-enheder.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere