Artikel top billede

Office 365 indeholder cloud-versioner af Office-pakken, SharePoint, Exchange og Lync.

Sådan klarer Microsofts Office 365 sig i Danmark

Microsofts lancering af Office 365 blev betegnet om kulminationen på tyve års produkt-udvikling. Vi tager en status på, hvordan det er gået siden lanceringen i Danmark.

Læs også:

Office 365 - Nu må det briste eller bære for Microsoft

Sådan fungerer Microsofts Office 365 i skyen

"Office 365 er kulminationen på mere end tyve års erfaringer med at levere verdensklasses produktivitets-løsninger til mennesker og virksomheder i alle størrelser."

Sådan lød det fra Microsofts side, da selskabet sidste år lancerede det stort anlagte cloud-produkt Office 365.

Det er i dag præcis et år siden, Office 365 første gang gik live for danske brugere som public beta.

Nogle måneder senere, den 28. juni, blev det færdige cloud-produkt frigivet.

Og Microsofts store ambitioner omkring Office 365 har i det store hele givet bonus, mener IDC-analytiker Anders Elbak.

"Det vil jeg faktisk vurdere, at det har. Microsoft har formået at gøre en cloud-email til næsten det oplagte valg. I dag er det oplagte at tage cloud - og ellers skal der næsten være en grund til ikke at gøre det."

Office 365 indeholder cloud-versioner af Office-pakken, SharePoint, Exchange og Lync og afregnes per bruger per måned.

Så mange danskere bruger løsningen

Microsoft Danmark oplyser til Computerworld, at der nu er 3.000 danske kunder koblet på Office 365, hvilket giver i alt 150.000 danske brugere på løsningen.

Blandt de danske kunder er B&O, SuperGros, ISS, A.P. Møller, Coloplast og Konica Minolta, men i høj grad også mange mindre virksomheder.

Anders Elbak mener, at man i det tal skal tage højde for, at den del kunder kommer fra det gamle BPOS, mens der også er en del, der tidligere havde en hosted Exchange, som nu vælger Office 365.

"De fleste starter med mail-delen. Der er ikke så mange, der siger, at nu skal kontorpakken lægges ud som cloud. Mail-delen er det oplagte sted at starte," siger han.

Anders Elbak vurderer, at Microsoft har den fordel i forhold til Google, at der allerede er mange Exchange-kunder, og at Office 365 arbejder godt sammen andre Microsoft-teknologier.

"Microsoft står stærkere, fordi selskabet har kontrol over alle de andre dele med Office-pakken og Sharepoint, og hvad der eller måtte være."

Han peger på, at Google omvendt har en tradition for at være på forkant med den teknologiske udvikling.

Har klaret sig fri af alvorlige nedbrud

Microsofts første år med Office 365 har været uden de helt store nedbrud eller skandaler med tab af data. 

I september blev løsningen ganske vist ramt af et tre timer langt nedbrud, ligesom der i januar var problemer for nogle kunder, der kører Office 365 via TDC Hosting, men ellers har Microsoft-løsningen været fri for de store problemer.

Læs også:

Office 365 - Nu må det briste eller bære for Microsoft

Sådan fungerer Microsofts Office 365 i skyen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.